STRAVIČNA NESREĆA

Vlak naletio na 1,5-godišnju djevojčicu u Sisku. Preminula je na mjestu. Interventna policija morala smirivati mještane

Sisak, 291010.Valentina Horvat, jednoipolgodisnja djevojcica iz Siska, poginula je predvecer u prometnoj nesreci nedaleko od svoje kuce u Ulici Rade Koncara. Na nju je naletio teretni vlak na odvojku pruge kojom se cisterne pune goriva odvoze iz Rafinerije nafte Sisak. Vlak je djevojcicu pregazio i na mjestu usmrtio, a prema svemu sudeci strojovodja nije ni primjetio da je nekoga pregazio nego je nastavio voznju prema krugu Rafinerije. Istraga tek treba utvrditi kako je mala djevojcica dospjela na prugu i sto se dogodilo.Na slici: ocevid je u tijeku. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Jednoipolgodišnju djevojčicu Valentinu Horvat iz Siska u petak 29. listopada oko 16.30 sati pregazio je i na licu mjesta usmrtio teretni vlak.

Nesreća se dogodila u Ulici Rade Končara na cestovnom prijelazu preko industrijskog kolosijeka koji od teretnog kolodvora u Capragu vodi do Rafinerije nafte u Sisak. Istraga koju vode istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku Ljubica Rendulić Holcer i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Jadranka Huskić tek treba otkriti što je djevojčica radila na pruzi, gdje je točno bila kada ju je zahvatila lokomotiva teretnog vlaka koja je vukla cisterne prema Rafineriji, te zašto vlak nakon što je pregazio dijete nije stao, nego je produžio prema krugu rafinerije nafte.

Najvjerojatnije, kako doznajemo, strojovođa nije ni primijetio malo dijete na pruzi i da je nekoga pregazio, te zbog toga nije zaustavio vlak nego je produžio dalje.

Roditelji nesretne djevojčice Slađana Horvat i Nenad Amić u šoku nisu mogli objasniti što se dogodilo, a među brojnim stanovnicima obližnjeg romskog naselja uznemirenost i ovom nesrećom morala je umirivati interventna policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 03:28