NESREĆA NA FARMI

Virje: Podivljali bik rogom ubo vlasnika te ga ubio

Nesretni Ivan Gašparija kobnog bika želio prodati dan ranije, no nije jer mu cijena nije odgovarala. Danas bi bio živ
 Marko Murković / CROPIX

KOPRIVNICA/VIRJE - Umirovljenika Ivana Gašparija (78) iz Virja nedaleko od Đurđevca, u ponedjeljak je oko 17 sati u staji ubio njegov vlastiti bik.

- Suprug i ja smo jučer oko 16.30 sati hranili stoku. Nakon što sam pomuzla krave, otišla sam u kuću odnijeti mlijeko i nije me bilo desetak minuta. Moj je Ivo ostao stavljati sijeno u jasle i tada ga je vjerojatno bik ubo u sljepoočnicu - kazala je Ljubica Gašpari (69), Ivanova supruga.

Nakon što je u kući ostavila mlijeko vratila se u staju kako bi mu pomogla napojiti stoku, no nije ga mogla pronaći. Tek nakon nekoliko minuta ugledala je kako iz jasla u koje je stavljao sijeno vire noge, a bikovi su se još međusobno boli.

- Uhvatila me panika kad sam u jaslama ugledala Ivanove noge, a još sam se više uplašila kad sam vidjela krv na rogu i glavi bika. Otišla sam po pomoć kod susjeda koji su pozvali hitnu pomoć koja je stigla za svega nekoliko minuta, no mojem Ivanu na žalost više nije bilo spasa - kazala je supruga Ljubica koja je dodala kako je njen suprug mogao ostati živ da je prethodnog dana prodao svu stoku, no odustao je jer mu ponuđena cijena nije odgovarala.

U posljednjih tjedan dana ovo je već drugi slučaj smrtnog stradavanja u jaslama na području Podravine. Ivan Tkalčec iz Turnašice pored Pitomače prošlog je ponedjeljka također preminuo u jaslama od posljedica srčanog udara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:56