STRAVIČAN ZLOČIN

Vinkovci: Maloljetnik u centru grada silovao 11-godišnju djevojčicu?!

 Thinkstock

VINKOVCI - Spolni odnošaj s djetetom pod prisilom - kratka je i štura policijska potvrda očigledne drame koja se u užem središtu Vinkovaca odigrala u petak u ranim poslijepodnevnim satima.

Policijsko kriminalističko istraživanje još uvijek traje, pa se bilo kakve druge informacije - zbog osjetljivosti slučaja - u subotu nisu mogle dobiti. Načelnik PU vukovarsko-srijemske Stipica Kuna potvrdio je kako je riječ o maloljetnim osobama. Naveo je i kako je policija odmah „poduzela sve radnje“ na rješavanju slučaja.

Prema neslužbenim saznanjima, teško kazneno djelo počinjeno je nad 11-godišnjom djevojčicom, dok je osumnjičeni muškarac također maloljetan. Navodno, osumnjičeni je stariji maloljetnik, što u zakonskoj terminologiji znači da ima između 16 i 18 godina.

Takve podatke u policiji nisu potvrdili, jednako kao ni neslužbenu informaciju da se sve odigralo u blizini jedne od vinkovačkih osnovnih škola.

Prema onome što se moglo doznati, osumnjičeni se nalazi u prostorijama policije na kriminalističkom istraživanju, pa je tijekom subotnjeg dana moguće i njegovo privođenje istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru. Informacije govore i da se - pored toga što je u pitanju uže središte Vinkovaca i rani poslijepodnevni sati - sve odigralo u „jednom dvorištu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:20