GADNA RABOTA

VIDEO, FOTO Držao 18 američkih staforda i pitbulova za borbe: Bili su zatvoreni i zlostavljani

Policija je otkrila prikrivenu uzgajivačnicu pasa za borbe te spravu za tzv. istrčavanje pasa na kojoj su psi bili prisiljavani i izlagani nepotrebnim naporima

SVETI IVAN ZELINA - Policajci Policijske postaje Sv. Ivan Zelina okončali su kriminalističku istragu nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela mučenja životinja i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, priopćila je jutros Policijska uprava zagrebačka .

Utvrđeno je kako se, za sada neimenovani, 46-godišnjak u posljednje četiri godine u Sv. Ivanu Zelini kontinuirano bavio uzgojem pasa pasmine američki staford i pit bull.

Na adresi osumnjičenog policajci su pronašli prikrivenu uzgajivačnicu pasa za borbe te spravu za takozvano istrčavanje pasa na kojoj su psi bili prisiljavani i izlagani nepotrebnim naporima, a sve s ciljem njihova jačanja u borbi.

Pronađen je drveni predmet koji služi razdvajanju pasa u borbi i ilegalno nabavljeni medikamenti – Dexamethason, Ronaxan, Pratel, Medazol, Benzapen, Catosal, Imizol i dr. Osim toga, pronađeni su i mikro čipovi i plastične šprice kojima je osumnjičeni bez prethodno pribavljenog stručnog mišljenja neovlašteno liječio pse ozlijeđene u organiziranim borbama pasa na području RH i BiH.

Policija je otkrila i video snimke na kojima se vide borbe pasa, a dio fotografija objavila je i na službenim stranicama.

Također, osumnjičeni je tijekom 2007. godine neovlašteno nabavio veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje je sakrio u vikendici na području Svetog Ivana Zeline. Pretragom te vikendice, temeljem Naloga zagrebačkog Županijskog suda, pronađeno je i oduzeto oružje, streljivo i eksplozivna sredstva. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, doveden i predan u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Borbe pasa su organizirane u svrhu klađenja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 00:45