PALI HRVATI I TALIJANI

Velika akcija policije i USKOK-a u Dalmaciji, uhićenja u više županija, razlog je zanimljiv

‘Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om

Trp/Ilustracija

 CROPIX

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su da je u tijeku velika akcija uhićenja protiv više hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. akcija se provodi na području tri dalmatinske policijske uprave.

Doznali smo da je razlog uhićenja - krijumčarenje trpova.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja", izvijestila je policija.

Iz USKOK-a dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:22