TRAGEDIJA U ZAGORJU

Policija uhvatila pijanog Slovenca koji se zabio u kolonu Filipinaca pa pobjegao: Jedan ostao na mjestu mrtav, drugi je ozlijeđen

Slovenac je sa 2.08 promila svojim vozilom udario u pješake i pobjegao

Ilustracija, policija

 Matija Djanjesic/Cropix

U zagorskom Dubrovčanu nadomak Velikog Trgovišća jučer predvečer dogodila se tragedija kada je pijani 40-godišnji Slovenac sa 2.08 promila svojim vozilom udario u pješake i pobjegao. I dok je, nažalost, 55-godišnji državljanin Filipina podlegao na mjestu od zadobivenih teških ozljeda, njegov sunarodnjak 43-godišnji sunarodnjak je prošao s lakšim ozljedama.

Na mjestu užasa oko 18.15 sati uslijedila je prava drama te su se zagorski policajci vrlo brzo pojavili na mjestu događaja i osigurali prometnicu za provođenje očevida u suradnji sa zamjenicom Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu. Druge, pak, policijske ekipe krenule su u akciju traganja za odbjeglim vozačem.

Policijski očevid potrajao je do kasno u noć te je utvrđeno da je 40-godišnji državljanin Slovenije "upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobini ceste, tako da se pravovremeno može zaustaviti iza kolone od četiri pješaka koji su se kretali jedan iza drugog uz desni rub kolnika."

- Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u tijela dvojice pješaka, 55-godišnjeg i 43-godišnjeg državljanina Filipina, a alkoholizirani 40-godišnji državljanin Slovenije je bez zaustavljanja nastavio vožnju i napustio je mjesto prometne nesreće. U prometnoj nesreći, 55-godišnji državljanin Filipina zadobio je lakše tjelesne ozlijede, dok je 43-godišnji državljanin Filipina, uslijed udara vozila, odbačen van ruba kolnika u dvorišnu ogradu s metalnim elementima te je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao na mjestu događaja - kažu iz PU krapinsko zagorske.

Napominju da je brzom reakcijom policajaca Slovenac pronađen u svom vozilu u blizini mjesta nesreće.

Nakon što se otrijeznio u policiji, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Kazneno će odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom ali i za ne pružanje pomoći.

A beživotno tijelo nesretnog državljana FIlipina prevezeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

- Ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, jer na taj način ne ugrožavaju samo svoj život, već živote svih sudionika u prometu - opetovano zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 15:47