SMRT U PROMETU

Užas u Međimurju: Vozačica (21) prešla u suprotni trak i frontalno se zabila u auto, s njom je bilo i dijete

Očevid je trajao 4 sata, oboje vozača nije bilo vezano sigurnosnim pojasom, a protiv 21-godišnjakinje će biti podnesena prijava

Prometna nesreća s poginulom osobom

 Pu Međimurska/

Jedna je osoba poginula, a jedna je životno ugrožena u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.30 sati u Ulici dr. Ante Starčevića u međimurskoj Peklenici.

Policijski očevid koji je na mjestu užasa potrajao više od četiri sata pokazao je da je 21-godišnja vozačica u kobno vrijeme upravljala vozilom austrijskih nacionalnih oznaka te da se nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. S takvom je vožnjom izložila opasnosti i ugrozila druge sudionike u prometu, ali i sebe te dijete u sjedalici koje je vozila, jer je u blagom zavoju potom djelomično vozilom prešla na suprotni kolnički trak gdje se frontalno sudarila s drugim vozilom za čijim je upravljačem sjedio 33-godišnji muškarac.

Uslijed siline sudara njegovo se vozilo zanijelo te stražnjim dijelom završilo izvan kolnika, a uslijed zadobivenih ozljeda vozač je nažalost na mjestu preminuo te su liječnici Hitne pomoći mogli samo konstatirati smrt.

Vozačica je, pak, s teškim ozljedama vozilom Hitne prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje se još uvijek liječnici bore za njezin život, a dijete koje je s njom bilo u vozilu je, kažu iz policije, prošlo bez ozljeda.

- U osobnom automobilu austrijskih registarskih oznaka nalazilo se dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima. Očevid je provela zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz prisutnost sudskog vještaka i pomoć službenika policije. Određena je sudska obdukcija preminule osobe, a oba vozila su vučnom službom prevezena u dvorište policije - kažu iz PU međimurske koja će protiv mlade vozačice podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu nakon što bude otpuštena s bolničkog liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 15:26