SMRT PSA

UŽAS U BELOMANASTIRSKOM NASELJU 'Susjeda je javila da Miki leži ispred kuće u snijegu, oko njega je bila krv...'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Ne mogu vjerovati da usred bijeloga dana u naseljenom mjestu nekome padne na pamet vatrenim oružjem ubiti psa. Posebice stoga što je u selu zabranjena upotreba oružja i što je riječ o dobroćudnom psu - žali se Željko Bošnjak iz belomanastirskog prigradskog naselja Branjin Vrh.

Naime, u subotu poslijepodne između 15 i 16 sati susjeda mu je javila kako njegov pas Miki, devetogodišnji križanac koji “vuče” na njemačkog kratkodlakog ptičara, leži ispred njezine kuće, pedeset metara od Bošnjakovog obiteljskog doma u Ulici Stjepana Radića, piše Glas Slavonije.

- Kada smo došli do psa, imali smo što vidjeti. Nepomično je ležao u snijegu, a oko njega je bila krv - priča, ističući kako je Miki bio dar njegovoj tada još nerođenoj kćeri. Kupili su ga, dodaje, mjesec dana prije njezinog rođenja i s njom je praktično odrastao. Kako je vrijeme odmicalo, postao je član obitelji. Dodaje kako je Mikija viđao češće nego vlastitu majku.

Veterinar je u zapisniku napisao da je pas ubijen vatrenim oružjem. Na to ukazuje ulazna rana na lijevoj slabini veličine jednog centimetra.

- Cijeli slučaj prijavio sam policiji i očekujem brzu reakciju. Pitam se kako netko može ulicom šetati s vatrenim oružjem i koristiti ga. Što da je u društvu psa bilo neko dijete - kaže. Upitan sumnja li na nekoga, ističe samo kako zna da u Branjinom Vrhu ima evidentiranih krivolovaca. A tko je ubio njegovog psa, trebala bi pokazati policijska istraga, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:23