UHIĆENA JE

Užas pred osnovnom školom u Vinkovcima: Majka prijetila bombom, djeci je rekla da ima listu za odstrel

Roditelji su se i ranije žalili zbog prijetnji te žene, a sada su odlučili da do daljnjega neće djecu slati u školu

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Majka djeteta iz osnovne škole u Vinkovcima jučer poslijepodne je u blizini škole prijetila bombom, javlja policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Glasnogovornik policije Dragoslav Živković je za Danas.hr rekao da policija provjerava sve navode i da je slučaj pod kontrolom.

Naime, žena je pred Osnovnom školom Bartol Kašić navodno prijetila djeci da će baciti bombu i da ima "listu za odstrel", a jedna majka je za Danas.hr rekla da danas nitko iz nižeg razreda u koji ide njezina kćer danas nije došao u školu. Dodala je da problem s tom majkom postoji već neko vrijeme, a jučer je kulminirao.

- Naša djeca povukla su se u razred i plakala. Dobili smo poruku iz škole da dođemo po svoju djecu s obzirom na incident koji se dogodilo. Riječ je o majci jednog djeteta iz našeg razreda koja već duže vrijeme prijeti, a jučer je našoj djeci osobno prijetila da će ih pobiti, da ima popis, bombu…, ispričala je.

Roditelji su se i ranije žalili zbog prijetnji te žene, a sada su odlučili da do daljnjega neće djecu slati u školu. Bilo je, kažu, incidenata s tom majkom, ali i s njezinim djetetom.

- Moje dijete lani je imalo napadaje panike, proljeve, povraćanja... Problem postoji već odavno, ali sad se zaista bojimo, ispričala je ova majka za Danas.hr i dodala da je žena koja je prijetila privedena, no tu informaciju nije potvrdila policija.

- Nije bila dojava da je bomba u školi, nego da će je baciti na školu. Policija provodi istragu, a mi smo u školu postupili prema protokolu i pravilniku, rekla je ravnateljica škole Vlasta Pavlović Elez.

Vukovarsko-srijemska policija je danas potvrdila da je žena uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje.

Iz policije ne navode da je riječ o prijetnji bombom već samo o prijetnji koju je uhićena žena izrekla. "Što je točno i kome izrekla tek trebamo utvrditit", kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Iz Osnovne škole Bartola Kašića izvijestili su kako je u četvrtak u školskom dvorištu punoljetna ženska osoba izjavila, prema tvrdnjama nekoliko učenika, kako će baciti bombu na školu.

"Škola je preventivno odmah reagirala i izvijestila policiju koja provodi istraživanje. Škola je postupila prema Pravilniku i Protokolu te su naši učenici sigurni i mogu doći u školu. Pozivam ih sve da budu prisutni na nastavi. Nadležne institucije provode daljnje istraživanje”, navodi se u priopćenju ravnateljice škole Vlaste Pavlović Elez.

Iz policije poručuju kako će se više o cijelom događaju znati po okončanu kriminalističkog istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:18