NISU GA HTJELI UHITITI?

Usred razvoda dobio zabranu prilaska ženi pa zapalio podrum

Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / CROPIX

Srećom, bez ozlijeđenih osoba prošla je paljevina koja se jučer oko 9.30 sati dogodila u zajedničkim podrumskim prostorijama stambene zgrade u Franjevačkoj ulici u centru Osijeka.

Zbog sumnje u podmetanje požara policajci su na obavijesni razgovor priveli muškarca te su ga podvrgnuli kriminalističkom istraživanju. Kako smo doznali od stanarke zgrade u kojoj je planuo podrum, policajci su najvjerojatnije priveli njezina supruga s kojim je u brakorazvodnoj parnici.

- Jedna ga je susjeda vidjela ispred zgrade nedugo nakon izbijanja požara, a jučer je dolazio ovdje i drugoj susjedi rekao da će doći i zapaliti nešto - rekla je ova žena koja nije htjela da joj navodimo ime.

Brakorazvodna parnica

- Sa suprugom sam u brakorazvodnoj parnici od prije mjesec i pol dana, kada je došlo do obiteljskog nasilja, a jučer je dobio devetomjesečnu pravomoćnu sudsku zabranu prilaska meni na manje od sto metara. Nakon što je rekao da će ovdje nešto zapaliti, to sam prijavila policajcima, ali oni su mi rekli da ne mogu ništa poduzimati, jer prijetnja nije bila upućena direktno meni - ispričala je šokirana žena.

Osječkim policajcima prepričali smo što nam je žena ispričala i upitali ih zašto nisu reagirali. Pitanje smo postavili jer je u posljednje vrijeme bilo puno slučajeva u kojima prijavljene za obiteljsko nasilje policajci puste, a oni se vrate i ubiju žrtvu.

No, u policiji su nam rekli da u utorak nisu imali nikakvu prijavu niti postupanje na navedenoj adresi. U takvim slučajevima, pak, ako dođe do kršenja sudske zabrane prekršitelja se odmah uhićuje, tvrde osječki policajci.

Miris paljevine

Inače, na paljevinu je upozorila prva susjeda žene kojoj je muž prijetio, jedna od ukupno pet stanara koliko ih živi u toj zgradi.

- Osjetila sam miris paljevine koji je dolazio iz spremišta, pa sam krenula susjedi javiti, a onda se čula i neka eksplozija. Pozvali smo vatrogasce i policiju, a i sami smo prije toga išli gasiti vatru - prepričala nam je susjeda koju smo zatekli u dvorištu dok je skupljala nagorjele stvari iz spremišta. Vatrogasci su vrlo brzo stigli na mjesto požara te ga ugasili spriječivši njegovo širenje na druge prostorije, stanove i okolne kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:24