ŠEST OSUMNJIČENIH

Pala banda krijumčara ilegalnih migranata, USKOK za dvoje traži pritvor

Novac su osumnjičenici međusobno dijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkoj organizaciji

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Uzimali su po 600 eura za krijumčarenje jedne osobe i tako si u džep stavili u vrlo kratkom periodu 15.600 eura. Otkrila je to zagrebačka policija na temelju čije kaznene prijave je USKOK pokrenuo istragu protiv šest osoba među kojima je i jedna dama. Sumnjiči ih se da su, kao dio zločinačke organizacije, prokrijumčarili najmanje 26 stranaca iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Prema rješenju o provođenju istrage 35-godišnjak, 27-godišnjakinja i 24-godišnjak se sumnjiče da su s nepoznatom osobom iz Bosne i Hercegovine dogovarali da ta osoba iz koristoljublja, izbjegava graničnu kontrolu i prevozi strane državljane. Skupini su se, prema navodima Uskoka, pridružili ostali osumnjičenici koji su od kraja ožujka do sredine travnja ove godine organizirali dolazak stranih državljana na područje Zagreba.

Policija je otkrila da su osumnjičenici odlazili vozilima na lokacije na kojima su preuzimali strane državljane te ih prevozili na prethodno dogovorenu lokaciju. Tijekom prijevoza stranaca, osumnjičenici su se izmjenjivali u ulogama vozača i prethodnica čiji cilj je bio pravovremeno upozoravanje ako se na ruti kojom su se kretali nalaze policajci. Istražitelji sumnjaju i da su tako od granice Hrvatske i BiH do Zagreba prevezli najmanje 26 stranaca bez dozvole boravka u Lijepoj našoj te da su od nepoznate osobe iz BiH uzimali najmanje 600 eura po prevezenoj osobi i tako pribavili najmanje 15.600 eura.

A kako to obično biva, novac su potom dijelili međusobno sukladno svojim ulogama u zločinačkoj organizaciji.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, a USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio protiv dvoje okrivljenih određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:13