ZAVRŠIO U BOLNICI

Umalo tragedija u Samoboru: Muškarac (39) neoprezno rukovao oružjem pa sam sebe ranio

Neprijavljeno vatreno oružje kod kuće je imao 57-godišnjak, po svemu sudeći član obitelji ranjenoga, objavila je policija

Ilustracija

 Goran Sebelic/CROPIX

"Manje oružja, manje tragedija", krilatica je MUP-ovog programa kojim se od građana traži da predaju ilegalno oružje, no u vidu je očigledno nisu imali 39-godišnjak i 57-godiđšnjak s područja Samobora.

Naime, 57-godišnjak je kod kuće imao neprijavljeno vatreno oružje, kojim se u nedjelju ujutro u Gradni kod Samobora 39-godišnjak, po svemu sudeći član obitelji, ranio. Na sreću, veće tragedije ipak nije bilo jer je 39-godišnjak samo lakše ozlijeđen, no protiv njega će uslijediti prekršajni postupak, dok će 57-godišnjak odgovarati i kazneno.

Zagrebačka policija izvijestila je o događaju.

- U subotu, 10. prosinca oko 8 sati na području Samobora, u Gradni, najvjerojatnije uslijed neopreznog rukovanja vatrenim oružjem, za koji ne posjeduje dozvolu, u dvorištu je došlo do samoranjavanja 39-godišnjaka. Protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok će policijski službenici Kaznenu prijavu podnijeti protiv 57-godišnjeg vlasnika vatrenog oružja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari‘ - objavila je policija navevši kako je 39-godišnjaku pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre Milosrdnice gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:38