BLIJED KAO KRPA

ULOVILI GA S ARSENALOM ORUŽJA 'Ma, taman sam ga išao predati policiji'

 PU Primorsko-goranska / PU Primorsko-goranska

VRBOVSKO - 'Ma taman ga nosim dobrovoljno predati u policijsku postaju', blijed kao krpa neuspješno je policajcima pokušao opravdati impozantni arsenal oružja 61-godišnji muškarac iz Vrbovskog nakon što su ga zaustavili u prometu u subotu popodne.

Dotad najobičniji sudionik u prometu na kraju je zbog misterioznog ilegalnog oružja postao predmetom kriminalističke obrade djelatnika Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske.

Vozač nije ni slutio da će mu očita dostava oružja biti ometena. No, kome je išla i odakle mu, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi s obzirom da 61-godišnjak nije previše komunikativan.

Ono što je šokiralo policiju je, zapravo, lista naoružanja koju je skrivao prtljažnik njegovog vozila. Pronađeno je i oduzeto čak 1.295 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva različitih kalibara, revolver, prepravljeni plinski pištolj, dvije detonatorske kapisle broj 8, puščana cijev, četiri pištoljska spremnika, četiri komada dijelova oružja, prigušivač, spremnik za strojnicu, optički nišan, taktička lampa i laserski ciljnik za oružje.

Po dovršetku obrade, 61-godišnjak je završio uz kaznenu prijavu u rukama karlovačkog pritvorskog nadzornika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:07