TROJE UHIĆENIH

Uhićenja u Splitu vrte se oko brutalne likvidacije u Kaštelima, odvjetnik: ‘Uvodite atmosferu straha!‘

Uhićenja su, prema neslužbenim informacijama, doista vezana za slučaj ubojstva Marija Boljata zvanog Pajkić u Kaštelima 2020. godine

Jozo Čabraja

 Tom Dubravec/Cropix

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, policijskom akcijom obuhvaćeno je ukupno pet osoba, od čega se dvije već od ranije nalaze u zatvoru, a troje ih je uhićeno u jutrošnjoj akciji.

Uhićenja su, prema neslužbenim informacijama, doista vezana za slučaj ubojstva Marija Boljata zvanog Pajkić u Kaštelima 2020. godine, odnosno za ključnog svjedoka Jozu Čabraju koji je jedini tijekom suđenja čak tri puta mijenjao iskaz, a u jednom od njih je čak naveo da mu je nuđeno nešto manje od sto tisuća eura kako bi skinuo krivicu sa Tomislava Šoljića, optuženog za ubojstvo Boljata.

Tek treba vidjeti jesu li članovi uhićene kriminalne skupine utjecali i na neke druge svjedoke u istom postupku, s obzirom da je velika većina njih u sudnici prilikom davanja svojih iskaza djelovala poprilično uplašeno i zbunjeno.

Podsjetimo, jutros je došlo do uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

- Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, naveli su iz USKOK-a.

Odvjetnik Milko Križanović, inače branitelj Tomislava Šoljića, rekao je:

- Ova uhićenja su samo i jedino gruba manipulacija jer u nedostatku dokaza uvodi se atmosfera straha sad pred kraj suđenja - očito su na udaru svi koji ne potvrđuju navode tužitelja - to tako ne ide, pogledajte odluku Vrhovnog suda - Čabraja je ispitan ukupno pet puta od toga dva puta u istrazi 2020 godine i tri puta pred sudom.

Činjenica je da nema nijednog materijalnog niti personalnog dokaza o krivnji Tomislava Šoljića tužitelj tu činjenicu ne može poreći tako da ova uhićenja nemaju veze sa njim a što sam siguran pokazat će i istraga.

Otvoreno je pitanje tko utječe na svjedoke, Čabraja nijednom nije spomenuo da bi bio pod pritiskom trećih osoba ali je naveo da je bio pod utjecajem policije koja mu je plasira informacije dok je bio u bolnici gdje je i davao iskaze u istrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:22