KAZNENO PRIJAVLJENI

Uhićena dva muškarca iz Srbije s lažnim novčanicama od 500 eura: ‘Došli su u prodavaonicu...‘

Sumnjive novčanice su oduzete te dostavljene u Hrvatsku narodnu banku

Ilustracija

 Vedran Peteh/Cropix

Zbog krivotvorenih novčanica u apoenima od 500 eura uhićena su dvojica muškaraca iz Srbije u dobi od 27 i 28 godina. PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su nad njima proveli kriminalističko istraživanje, nakon kojeg su ih kazneno prijavili te predali pritvorskom nadzorniku, a nadležni im je sudac istrage potom odredio istražni zatvor..

‘‘Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘‘Krivotvorenje novca‘‘.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su dva muškarca iz Srbije početkom veljače prilikom kupovine u prodavaonicama na području Iloka, Vukovara i Borova stavili u opticaj nekoliko lažnih novčanica u apoenima od 500 eura. Policijski službenici su brzo reagirali na dojavu građanina o mogućoj krivotvorenoj novčanici te uhitili osumnjičenike,‘‘ navode iz policije.

Sumnjive novčanice su oduzete te dostavljene u Hrvatsku narodnu banku, Direkcija nacionalnih centara za borbu protiv krivotvorenja, analizu novčanica i analizu kovanog novca, na tehničku analizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:26