POZNATI DETALJI

Uhićena braća iz Dubrovnika koje sumnjiče da stoje iza zapaljenja skupocjenog Mercedesa: Otkriveno što je u pozadini

Neslužbeno se doznaje da je riječ o braći, dvojici ugostitelja u dobi od 35 i 34 godine
 Tonci Plazibat/Cropix

Na području Dubrovnika danas su uhićene dvije osobe koje se dovodi u vezu s namjernim zapaljenjem Mercedesa još u siječnju 2023. godine. Neslužbeno se doznaje da je riječ o braći, dvojici ugostitelja u dobi od 35 i 34 godine. Od ranije su u pritvoru dvojica osumnjičenih u dobi od 36 i 23 osobe. Svi su hrvatski državljani.

Podsjetimo, dubrovačka policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je do zapaljenja vozila došlo tako što je 23-godišnjak automobil zalio lakozapaljivom tekućinom i potom upalio šibicom. Nastavkom istrage je utvrđeno kako je vozilo zapaljeno na nagovor 34-godišnjaka kojem je 23-godišnjak dugovao pet tisuća eura te mu je, u zamjenu za navedeno, obećao otpis duga i novčanu nagradu koju mu na kraju nije isplatio. Također je utvrđeno kako je 34-godišnjak bio posrednik, a stvarni nalogodavci 35-godišnjak i 34-godišnjak koji su uhićeni danas.

U pozadini paljevine vozila je sukob oko koncesije za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra u dubrovačkoj gradskoj Luci radi obavljanja ugostiteljskih djelatnosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, spomenuti dvojac će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom u svezi s počinjenjem teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, biti dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičeni 34-godišnjak, koji je bio posrednik, već se nalazi u zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te će biti prijavljen i za gore navedeno kazneno djelo, a 23-godišnjak, ujedno i izvršitelj, uhićen je 4. kolovoza ove godine i također je nalazi u istražnom zatvoru.

Ranije smo prenosili pisanje Slobodne Dalmacije, 23-godišnjak je A.M. (23), zvani "Raketa" iz Dubrovnika.

Vrijednost vozila iznosila je oko 160 tisuća eura, a kao vlasnik se vodila tvrtka "OTP Leasing". Inače, Mercedes je koristio poznati poduzetnik Dragan Grubišić.

image

Izgorjeli Mercedes

Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:22