MAJKA U SIGURNOJ KUĆI

Uhićen nasilnik iz Koprivnice: Ženu i dvoje djecu htio politi benzinom i zapaliti!

Nakon saslušanja, sudac istrage osumnjičenom je 40-godišnjaku odredio 30 dana pritvora zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja kaznenog djela, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic
 CROPIX

KOPRIVNICA - Muškarac (40) s koprivničkog područja uhićen je i određen mu je 30-dnevni istražni zatvor zbog sustavnog zlostavljanja obitelji, supruge i djece.

Dugotrajna agonija te napaćene koprivničke obitelji kulminirala je prije nekoliko dana kada je 40-godišnjak, po tko zna koji put, opet uzeo stvari u svoje nasilne ruke. Ozbiljno je zaprijetio supruzi, no ovog puta i dvoje vlastite djece, da će ih politi benzinom i zapaliti!

Nasilnika su morali smirivati koprivnički policajci, inače česti posjetitelji njihovog doma, koji su tamo pohodili upravo zbog prijave obiteljskog nasilja.

Muškarac je priveden u koprivničku postaju gdje je bio zadržan, a zlostavljana se supruga ovog puta odlučila hrabrije suprotstaviti. Nakon niza prekršajnih prijava koje su podnesene službenim policijskim automatizmom, protiv nasilnika je podnijela kaznenu prijavu.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, 40-godišnjak je uhićen i priveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela: prijetnje i nasilničkog ponašanja u obitelji.

- Nakon saslušanja, sudac istrage osumnjičenom je 40-godišnjaku odredio pritvor. Određen mu je pritvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja kaznenog djela. Zbog osjetljivosti kaznenih djela, ne možemo više ništa javno priopćiti - napomenuo je Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

Nakon što je nasilnik poslan u zatvor, u slučaj se uključio i koprivnički Centar za socijalnu skrb koji je zlostavljanu majku i dvoje malodobne djece izdvojio iz sredine u Sigurnu kuću zato što se nakon pritvora nasilnik može nesmetano vratiti kući i možda obistiniti prijetnju. Pokušali smo više informacija dobiti od Centra, no odbili su nas uz obrazloženje da o tako osjetljivim predmetima ne smiju davati nikakve podatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:13