NIJE DALEKO STIGAO!

Uhićen mladić osuđen zbog grupnog silovanja kod Zadra, doznali smo gdje je pronađen!

Mladić osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene 15-godišnje djevojčice iz okolice Zadra, uhićen je kasno sinoć

Ilustracija, privođenje

 Jure Mišković/Cropix/

Ipak nije daleko stigao! Mladić osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene 15-godišnje djevojčice iz okolice Zadra, uhićen je kasno sinoć.

Kako doznaje Jutarnji list kojem je tu informaciju potvrdio izvor iz visokih krugova, lisice na ruke odbjeglom, osuđenom silovatelju stavila je austrijska policija ušavši mu u trag nakon što su se njegovo ime i popratna fotografija pojavili na europskom uhidbenom nalogu koji je uslijedio nakon što je Županijski sud u Zadru ovog tjedna za njim raspisao tjeralicu!

Podsjetimo, zadarska sutkinja Sandra Radanović donijela je presudu 29. srpnja u postupku koji se vodio protiv šest okrivljenika koji su se branili sa slobode. S obzirom da prvookrivljeni nije došao na objavu presude, a bila mu je izrečena kazna veća od pet godina, uslijedilo je obvezatno određivanje istražnog zatvora. I on je to naslućivao pa je prije okončanja prvostupanjskog sudskog postupka dao petama vjetra. Zadarska policija ga nije uspijevala pronaći na niti jednoj poznatoj kao i na potencijalnim adresama pa je sud za njim raspisao tjeralicu.

Inače, ostatak osumnjičene ekipe u tom gnjusnom djelu dobio je blaže kazne koje variraju od dvije i pol godine pa do sankcija za maloljetnike poput trogodišnjeg pridržaja maloljetničkog zatvora i psihosocijalnog tretmana uz 100 sati rada za opće dobro.

Prema proceduri narednih će dana biti sproveden na austrijski sud i već će danas dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti, a do kad će biti u ekstradicijskom pritvoru ovisi o njemu samom i hoće li se usprotiviti izručenju Hrvatskoj pa će se postupak odužiti ali ne znatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:38