SLAO MU JE UVREDLJIVE SMS PORUKE

UHIĆEN 73-GODIŠNJAK KOJI JE PRIJETIO PREDSJEDNIKU HND-a 'Političari i njima slični šire toliki govor mržnje da ljude doslovno huškaju na prijetnje'

Saša Leković
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Zbog prijetnji smrću Saši Lekoviću (57), predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva, kojem je poslao tri prijeteće i uvredljive SMS poruke na mobitel, zagrebačka policija je uz pomoć svojih zagorskih kolega uhitila 73-godišnjeg Ivana G.

Prvi set prijetnji Lekoviću na mobitel je stigao 6. studenoga, a s istog broja dva tjedna kasnije stigla mu je još jedna neukusna i prijeteća poruka.

- Često primam prijetnje i to samo pokazuje da ono što stalno govorim je potpuno točno. Političari i oni slični njima šire toliki govor mržnje da ljude doslovno huškaju na prijetnje. Policiji sam prijavio prijetnje protiv nepoznate osobe jer nisam znao tko se iza tog prepaid broja krije. Napravljeni su izvidi te su pronašli čovjeka koji, kako se čini, sve do nedavno vjerojatno nije znao ni tko sam ja ni što je HND. Prije 15 mjeseci sam prijavio policiji kada sam dobio prijeteće pismo, no do danas ne znam krajnji ishod toga - rekao je za Jutarnji list Saša Leković ne želeći ništa dalje komentirati, pa tako ni do kuda je došla istraga vezana za pokušaj ubojstva sabotažom njegova automobila.

Prisustvovao je vještačenju vozila ali je potpisao potvrdu o tajnosti kako se ne bi ugrozila sama istraga.

A kako je izvijestila PU zagrebačka, protiv 73-godišnjaka kriminalisti su nadležnom odvjetništvu u Zlataru podnijeli kaznenu prijavu nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku.

Vremešni umirovljenik kojem Lekovićev novinarski rad te istupi u javnosti i borba za prava novinara neopisivo idu na živce, narednih će mjesec dana provesti u zatvoru u Remetincu. Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredila pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a ko mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prema zakonu mu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:29