GRAĐANE ŠOKIRAO ZLOČIN

Ubojstvo u Gospiću: Alkoholičar i kockar ubio je psihičku bolesnicu pa se sam prijavio policiji

 Tomislav Kristo/CROPIX

GOSPIĆ - Muškarac u pedesetim godinama u ponedjeljak oko 17 sati ubio je 54-godišnju Marijanu Franić u njezinom stanu u naselju Brijuni u središtu Gospića. Policija je o događaju javnost izvjestila dan kasnije, a u šturom priopćenju naveli su samo da su dojavu o ubojstvu zaprimili oko 18 sati, te da su dolaskom na mjesto događaja policijski službenici potvrdili dojavu i utvrdili da je kazneno djelo ubojstva počinjeno na štetu 54-godišnjakinje.

- Da, ima oko 50 godina i plavu kosu. On je kod Marijane počeo dolaziti prije oko pet mjeseci, a u posljednje vrijeme dolazio je gotovo svakoga dana. Znam da čovjek ima problema s alkoholom i kockom - ispričao nam je anonimno jedan od malobrojnih susjeda koji je uopće htio komentirati slučaj dodajući kako je muškarac porijeklom iz Senja i zovu ga Topo.

Koliki se strah uvukao susjedstvo tragično preminule Marijane Franić govori podatak da nam danas nitko iz pet susjednih stanova na istom katu nije htio otvoriti vrata.

Iz izvora bliskog istrazi doznajemo da je osumnjičeni muškarac viđen između 16.30 i 17 sati kako izlazi iz zgrade Marijene Franić, te da je iz njezinog stana zapravo produžio direktno u prostorije policije gdje je prijavio grozan zločin.

Iz policije nam u utorak nisu mogli reći ništa više osim da je nadležno Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca u suradnji s istražiteljima PU ličko-senjske i istražiteljima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" provodilo dokazne i druge izvidne radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja. Na zvonu i ulaznim vratima u stan Marijane Franić u utorak su bili vidljivi tragovi izuzimanja otisaka prstiju.

O pokojnoj Marijani se ne zna puno. Nedavno se doselila u ovaj gospićki kvart. Prije je živjela nedaleko gradskog kina u stanu koji joj je prije dvije godine pod nerazjašnjenim okolnostima izgorio. Muškarac nadimka Topo tamo je živio u susjednom stanu sa suprugom i djetetom. Bila je psihički bolesnik, medicinska sestra u invalidskoj mirovini, živjela je samačkim životom, a vrijeme je uglavnom provodila po gradskim parkovima gdje je pušila i razmišljala zarobljena u svojem svijetu.

Muškarac koji ju je posjećivao, te je vjerojatno odgovoran za njezinu smrt, svaki slobodan trenutak je, doznajemo, provodio po gospićkim kladionicama, pa se pretpostavlja da je motiv ubojstva koristoljublje, odnosno da je uslijedilo zbog svađe oko novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:41