OBOJICA KONOBARI

Ubojstvo na Plitvičkim jezerima: Djelatnik Nacionalnog parka nožem u srce ubo bivšeg kolegu

 Mario Pušić / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Željko V., dugogodišnji konobar buffeta "Kupalište" Nacionalnog parka Plitvička jezera nožem je ubio poznanika Maria M.(23), koji je prošle godine tu s njim radio kao sezonski radnik. Tragedija se zbila u subotu oko 16.30 sati u unutrašnjosti objekta koji je pedesetak metara udaljen od pristaništa turističkih brodova na jezeru Kozjak. Plitvice su bile pune stranih i domaćih gostiju, a prema čašama i bocama koje su ostale na stolovima terase ograđene policijskim trakama može se zaključiti da je ubojstvu svjedočio veći broj gostiju.

Na slici: Mrtvozornici odvoze tijelo ubijenog

Robert Fajt/CROPIX

Djelatnici Parka ispričali su nam da je Mario M. volio popiti, a pod utjecajem alkohola znao je biti neugodan. Pripit je došao i u subotu na pivo kod bivšeg kolege Željka. Navodno je bio razočaran što nije i ove godine dobio sezonski posao na Plitvicama, zbog čega je morao početi raditi kao građevinski radnik, te je krenuo provocirati Željka.

- Došlo je do svađe, Željko je dohvatio nož iz kuhinje, počelo je naguravanje i dogodila se tragedija. Ne znam, kažu da ga Željko, koji je fizički mnogo slabiji i skoro dvostruko stariji, nije htio ubiti, ali uslijed te borbe valjda ga je ubo baš u srce - priča nam jedan radnik.

Mario je ne mjestu događaja iskrvario, a Željko je, u šoku dočekao policiju i mirno se predao.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Mladen Karajačić potvrdio je ubojstvo, rekavši da kriminalisti PU ličko-senjske izuzimaju tragove, kojih je mnogo.

- Osumnjičenik je uhićen i nad njime se provodi kriminalističko istraživanje, nad tijelom preminulog će se obaviti obdukcija u Zavodu za sudsku medicine u Rijeci. Motiv je za sada nepoznat - rekao je Krajačić.

Ubojica i žrtva stanovnici su sela naslonjenih na Plitvice i obojica imaju obitelji i djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:44