23 DANA POSLIJE

UBOJICA SELENE NIJE IZ SPLITA Policajci sada ubojicu traže u Zagrebu! Dojavu su dobili od doušnika

Dojavu o mogućem počinitelju splitski su policajci dobili od doušnika i odmaj je proslijedili kolegama u PU zagrebačku
Split, 250812.Nakon opsezne potrage koja je trajala tri dana danas je pronadjeno tijelo na brdu Marjan za koje se sumnja da je za nestala Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo ciji je nestanak prijavljen 22.08 kasno navecer.Nedaleko od mjesta na kojem su prije dva dana pronadjene njezine stvari, pripadnici HGSS pronasli su tijelo, koje je bilo zakopano.Na fotografiji: posljednja dostupna fotografija Meksikanske nastale nesto prije nestanka. Ovako je bila obucena prije nestanka.Foto: PU Split
 Duje Klarić / CROPIX

Fokus istrage ubojstva Meksikanke Selene Margarit Graciano Macendo (31) prošli je vikend, nakon Splita i Novog Sada, preseljen u Zagreb gdje su kriminalisti intenzivno krenuli tragom informacije da bi ubojica mogao biti muškarac koji boravi u zapadnom dijelu šireg gradskog područja (redakciji poznata uža lokacija).

Navijački milje

Zbog interesa istrage iz MUP-a nismo mogli dobiti potvrdu, no Jutarnji neslužbeno doznaje da su službenici Policijske uprave zagrebačke samo u protekla tri dana ispitali veći broj osoba o umorstvu mlade Meksikanke i pronalasku njezina tijela na splitskom Marjanu. Veći broj ispitanika pripada navijačkom miljeu i pretežno se radi o osobama u čijim su policijskim dosjeima otprije zabilježena kaznena djela s elementima nasilja.

Izvor Jutarnjeg lista kaže da je informacija o potencijalnom sumnjivcu krajem prošlog tjedna došla iz lokalnog kriminalnog miljea do splitskih kriminalista, a oni su je proslijedili kolegama u Zagrebu. U sljedećih 48 sati aktivirana je doušnička mreža i angažirani su policijski operativci iz policijskih postaja na Črnomercu i Trešnjevci.

Operativni rad još je u tijeku, a cilj je sužavanje kruga oko muškarca koji je ovoga ljeta nosio gornji dio dresa nogometnog kluba Milan s brojem 5 i imenom Reksi. Novost je i da famozni crno-crveni prugasti dres nije sigurno pripadao ubojici.

Ne isključuje se mogućnost da je ubojica, koji je na splitskome Marjanu pokopao tijelo ubijene Meksikanke, namjerno odbacio i ruksak u kojemu je bio tuđi dres, a sve s ciljem da policajce navede na krivi trag.

Dvojbe o dresu

Bez obzira na to je li dres ubojičin, podmetnut ili je slučajno tamo bačen, primarni je zadatak utvrditi kome pripada. Iz sjedišta kriminalističke policije doznajemo da je to zasad jedini opipljivi smjerokaz. Osim da hrvatski istražitelji imaju DNK uzorak s pronađenog dresa, ravnatelj policije Vlado Dominić pohvalio se i da je uspješno provedeno izuzimanje DKT traga. No, nije otkrio odakle njegovim ljudima otisak papliranih linija mogućeg počinitelja.

Iz MUP-a nema potvrde o poduzimanju intenzivnih mjera i radnji u Zagrebu, a službeni je stav da o slučaju Selene Margarit Graciano Macendo neće izlaziti u javnost sve dok ne dobiju konkretne rezultate kriminalističkog istraživanja u koje su uključene i policije susjednih zemalja.

Debakl u Novom Sadu neslužbeni je argument ljudi iz hrvatskog MUP-a u objašnjenjima da se pod pritiskom javnosti događaju pogreške. Dejan G. (45) uhićen je u Novom Sadu zbog činjnice da je tijekom ljeta boravio u Dalmaciji i da često nosi dresove nogometnih klubova. No, usporedba DNK uzorka s dresa nađenog u Splitu s uzorkom Dejana G. pokazala je da on nema veze s tim komadom odjeće.

Iz Srbije u Zagreb

Ispostavilo se da osumnjičeni ima alibi za 25. kolovoza kada je, prema nalazu obdukcije, nesretna Meksikanka lišena života. Taj je dan, naime, Dejan G. proveo u 140 kilomatara udaljenom Biogradu.

Inspektori hrvatske kriminalističke policije vratili su se iz Srbije praznih ruku, a prije nego što su napustili luksuzni hotel u Novom Sadu, u Zagrebu je počeo rad na novom smjeru istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:47