USMRTIO PRIJATELJA

Ubojica iz Velike Kopanice priveden istražnom sucu

 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD/VELIKA KOPANICA – U srijedu je istražnom sucu priveden Ivica Ergotić (46) koji je, u utorak oko 21,15 sati u Velikoj Kopanici, sa dva uboda nožem usmrtio svoga prijatelja i prvog susjeda Juru Jelića (46).

Što je Ergotić izjavio sucu za sada je nepoznanica, ali se zna da je policiji na mjestu ubojstva rekao kako su se on i Jelić posvađali jer ga je Jelić vrijeđao i psovao. To, navodno, nije mogao podnijeti te je otišao u kuhinju po nož i dva puta ubo Jelića, koji je sjedio u fotelji, u vrat i u prsa, a potom ga umotao u deku (iako je još pokazivao znakove života) i iznio u dvorište.

U tom trenutku naišla je Jelićeva kćer koja je, vidjevši beživotno tijelo svog oca, počela tražiti pomoć od susjeda. Policija i dežurni liječnik mogli su konstatirati samo da je nesretni Jelić mrtav, a policajci su zatekli Ergotića (koji je u krvi imao 2,71 promila alkohola) kako pokušava obrisati krv s poda, majice i kuhinjskog noža kojim je ubio svog prijatelja.

Susjedi pričaju kako su njih dvojica bili nerazdvojni, a uglavnom ih je vezala sklonost ka alkoholu. I tog utorka Jure je Ergotiću, koji je bio slabo pokretan, donio hranu i po običaju zadržao se s njim na piću.

– Pitala sam gdje je Jure, a unuke su mi rekle da je Ivici nešto odnio i da sad zajedno piju – rekla je Anđa Jelić (77) majka ubijenog, te dodala kako se uvijek plašila da njihovo druženje neće dobro završiti. Na žalost, imala je pravo. Ubijeni Jelić iza sebe je ostavio suprugu i troje djece te oca i majku, dok je Ergotić bio rastavljen od supruge koja s dvoje djece (treće dijete je u Zagrebu) živi u obiteljskoj kući, dok se Ergotić preselio u dvorišnu zgradu.

- Ergotić je u posljednju godinu dana ostario „barem 30 godina“. Pojeo ga alkohol – kažu mještani velikokopaničke Ulice Lađanik u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 13:32