BRAČ NA NOGAMA

‘Ubili ste moju bebu‘: Policajac mu ustrijelio psa, on završio u pritvoru, njegova partnerica i liječnica na sudu!

Protiv muškarca je podnesena kaznena prijava, a protiv žene prekršajna

Napad psa/Ilustracija

 /C. Steimer/imagebroker/profimedia

Vezano uz incident u Milni na Braču na Božić, kada je policijski službenik iz službenog pištolja usmrtio psa koji je napao drugog psa i dvije žene koje su lakše ozlijeđene, policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim vlasnikom psa.

Kako izvještava policija, 43-godišnjak se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Prijetnju policijskim službenicima te je danas uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

"Nadalje, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 59-godišnjakinjom koja je vrijeđala policijske službenike prilikom postupanja prema 43-godišnjaku, te je uz optužni prijedlog zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedena na nadležni Općinski prekršajni sud", stoji u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, u ponedjeljak nešto prije 15 sati na Rivi u Milni na Braču policijski službenik je iz službenog pištolja usmrtio psa koji se nalazio bez nadzora i prethodno je napao i ozlijedio drugog psa i žensku osobu, koja je vlasnica tog psa. Drugi vlasnik, pritvoreni muškarac, nakon ubojstva dotrčao je iz svog stana i počeo tugovati za psom: ‘Ubili ste moju bebu...‘

Neslužbeno, privedeni su bili vlasnik psa i ženska osoba. Ona je liječnica koja je stigla na otok prije dva mjeseca, a s njom i muškarac, vjerojatno partner, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Frane Lozić, načelnik Općine Milna.

"Koliko ja znam, pas je napao i policajca koji je došao zbog čega se sve ovo dogodilo. Javljali su nam se ljudi da je već bilo incidenata s tim psom, ali nitko ih nije dosad prijavljivao. Vlasnik psa koji je ustrijeljen živi s doktoricom koja je tek stigla, pa ne znamo mnogo. Ono što znamo jest da je bio problematična osoba i u sukobu s mještanima. Sve se odigralo ispred dječjeg igrališta, srećom nije bilo djece pa nije napao djecu", kazao je Lozić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:29