POLICIJA NA TERENU

U razmaku od par sati opljačkane dvije pošte u Zagrebu

Jesu li ta dva razbojništva povezana, zagrebački policajci intenzivno nastoje otkriti

Ilustracija

 Matija Djanješić/Cropix

U razmaku od nepunih pet sati danas dvije poslovnice Hrvatskih pošta našle su se na udaru nepoznatih razbojnika.

Prva odabrana meta bio je novac u poslovnici u Ulici Brezovanka na zagrebačkom Markuševcu gdje je naoružani lopov uz prijetnju vatrenim oružjem, odmah po ulasku u poslovnicu posijao strah.

Zaposlenica koja je u tome trenutku gledala mu u cijev pištolja prestravila se. Razbojnik se u tom trenutku poslužio novcem te pobjegao iz poslovnice niz ulicu u nepoznato.

I dok su istražitelji intenzivno tragali za odbjeglim lopovom kojeg je, pretpostavlja se, netko od ‘kolega‘ čekao u automobilu s papučicom na gasu i u prvoj brzini, na udaru razbojnika našla se i poslovnica u obližnjoj Kašini u Ulici Ivana Mažuranića.

Oko 16.50 sati naime, prema istom scenariju naoružani razbojnik utrčao je i u tu sesvetsku poslovnicu gdje je, nakon što je zaprijetio djelatnici pošte, uspio se domoći plijena s kojim je, potom, brže-bolje, otrčao van na ulicu.

Jesu li ta dva razbojništva povezana, zagrebački policajci intenzivno nastoje otkriti. Materijalna šteta iznosi na tisuće eura, a sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:34