UDAR NA BENZINSKE

U razmaku od 50 minuta dva oružana prepada u Zagrebu: Maskirani ‘fantom‘ uzeo je nekoliko tisuća eura

Jesu li razbojništva na Maksimirskoj i Sesvetskoj cesti povezana i tko je glavni akter, zagrebačka policija intenzivno istražuje

ilustracija

 Goran Šebelić/Cropix

U razmaku od svega 50 minuta kasno sinoć, opljačkane su dvije benzinske postaje, a naoružani lopov okoristio se za nekoliko tisuća eura.

Prva je ‘pala‘ oko 21.50 sati benzinska crpka na Maksimirkoj cesti kada je nepoznati maskirani razbojnik zaprijetio pištoljem dvjema zaposlenicama starima 35 i 45 godina. Pritom je ukrao nekoliko tisuća eura i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Identični scenarij zbio se i oko 22.40 sati u prostoru benzinske crpke na Sesvetskoj cesti u zagrebačkim Sesvetama kada je 45-godišnjoj djelatnici, inače stranoj državljanki, razbojnik naoružan pištoljem zaprijetio. Zatražio ju je novac te potom odmaglio u noć sa nekoliko tisuća eura.

Je li u pitanju isti fantom nije poznato, kao što još nije poznato ni je li oružje s kojim je prijetio bilo pravo.

Policija je do kasnih sati s utorka na srijedu obavljala očevid na obje lokacije, izuzimala tragove kao i snimke videonadzora koje su zabilježile cijelu akciju. A je li lopov imao možda i pomagača koji mu je za tu njegovu brzinsku zaradu poslužio kao vozač-taksist, intenzivno se istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 18:31