UPORNOST NA DJELU

U lučici u Štinjanu zatečeni sa zabranjenim ulovom: ‘Uzeli smo im trpove, ronilačku opremu ali i aute!‘

Muškarci stari 41 i 40 godina kazneno su prijavljeni za trgovanje divljim vrstama ali i prekršajno jer su vozili bez vozačke

Nezakonit ulov morskih trpova

 Pu Istarska/

Lučicu u Štinjanu jučer popodne posjetili su policajci. Povod su dvojica muškaraca, starih kršitelja zakona, koji su zatečeni sa tri vreće morskih trpova za koje je kroz istraživanje utvrđeno da su ih protuzakonito izlovili uz pomoć ronilačke opreme. Muškarci stari 41 i 40 godina zatečeni su na (ne)djelu oko 16.35 sati te su kazneno prijavljeni za trgovanje divljim vrstama.

- Policijski službenici oduzeli su od njih trpove i ronilačku opremu te su kazneno prijavljeni u redovnom postupku nadležnom državnom odvjetništvu.Također je utvrđeno kako su oba muškarca počinili i prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te su im oduzeti automobili. Naime, 41-godišnjak je upravljao automobilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova, a to nije prvi puta da je zatečen u činjenju prometnog prekršaja i pravomoćno kažnjen. Njegov godinu dana mlađi kolega već je dva puta pravomoćno kažnjen za prometne prekršaje, a upravljao je vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta do obavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda - zaključuju iz PU istarske koja je protiv dvojica podnijela i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:21