uhićen je

U Klinča Selu pao diler: Policija mu u kući pronašla improvizirani laboratorij i stabljike marihuane

Kriminalisti su uhitili 41-godišnjaka i kazneno ga prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama
Zaplijenjena marihuana
 Pu Zagrebačka

Muškarac iz Klinča Sela nije se dugo bavio uzgojem indijske konoplje jer su mu policajci iz Jastrebarskog prekjučer pokucali na vrata njegova improviziranog laboratorija.

Naime, kriminalisti su uhitili 41-godišnjaka i kazneno ga prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nakon što su u pretresu njegove kuće i drugih prostorija u Klinča Selu pronašli opremu za umjetni uzgoj bilja, 25 stabljika marihuane visine između 35 i 76 centimetara, te oko 25 kilograma usitnjene i sasušene marihuane spakirane u 17 vreća i 11 staklenih posuda.

Također su mu policajci oduzeli i 20 bočica te pet medicinskih šprica ispunjenih tinkturom marihuane.

- Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u neutvrđenom vremenskom periodu u Klinča Selu 41-godišnjak uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, usitnjavao, prerađivao i držao u kući radi daljnje preprodaje - otkrivaju iz PU zagrebačke, uvjereni da svi prikupljeni dokazi ukazuju kako da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Posrnuli diler je po dovršetku obrade predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njega podnesena novozagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 21:41