TOTALNI CIRKUS

U kafiću ga pogodila pepeljarom u glavu, a onda su zajedno sjeli na moped i vozili u suprotnom smjeru

Oboje su zaradili niz prekršajnih prijava, a policija je protiv nje podnijela tužiteljstvu i izvješće radi nanošenja teških ozljeda

ilustracija

 Josko Supic/Cropix/Cropix

Vožnja mopeda koji krivuda ulicom Augusta Šenoe u Slavonskom Brodu 20 minuta prije ponoći i to u suprotnom pravcu "upala" je u oko policijskim službenicima koji su 39-godišnjeg vozača pokušavali zaustaviti tijekom nadzora prometa. Iako je policajce mopedist ignorirao ipak je sustignut, a s njim na mopedu je bila 19-godišnjakinja bez zaštitne kacige na glavi.

Potom se policajcima otvorila "pandorina kutija" jer su na vozaču i suvozačici mopeda uočili ozlijede i hematome na glavi, a djevojka je imala i ozljede na rukama. Cjelokupno policijsko postupanje izazvalo je revolt kod 39-godišnjaka pa je pod vedrim nebom počeo narušavati javni red i mir. Usput je omalovažavao policajce i pokušao pobjeći. Trčao je kratko te je ubrzo uhvaćen i odveden u policijsku postaju na obradu. Odmah je pao alkotest jer mu je izmjereno 2,76 promila, a kod njega je pronađeno i 1,86 grama marihuane. Obzirom na vidljive ozljede, na poziv policije u postaju je stigao medicinski tim koji je vozilom Hitne 39-godišnjaka odvezao u brodsku bolnicu na pružanje pomoći te su utvrdili da je teško ozlijeđen.

Kroz istraživanje je utvrđeno da su 39-godišnjak i 19-godišnjakinja bili između 21 i 23.40 sati u ugostiteljskom objektu kojom prilikom je djevojka napala muškarca. Zadala mu je više udaraca u glavu i pogodila ga pepeljarom.

Zatim su oboje odvezli mopedom u noć nakon čega ih je zaustavila policija pa su privedeni. I 19-godišnjakinja je, obzirom na utvrđeno ponašanje u lokalu, alkotestirana te je napuhala 1,83 promila. I nju su pregledali djelatnici Hitne pomoći te sastavili liječničku dokumentaciju.

Rezime okršaja su prijave. Protiv 39-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog brodskom Općinskom sudu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. A mladoj, pak, prekršiteljici policija je uručila prekršajne naloge zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. Ali to nije sve jer će i Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv nje biti podneseno posebno izvješće zbog sumnje da je teško ozlijedila 39-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 17:28