BORIS LUKETA

TROSTRUKI UBOJICA PROBUDIO SE IZ KOME Čovjek koji je brutalnim likvidacijama zgrozio Hrvatsku progledao, prati pokrete liječnika, možda i progovori

 PU šibensko-kninska / Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Premda je još uvijek životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, znatno je poboljšano stanje 59-godišnjeg Primoštenca Borisa Lukete, osumnjičenog za trostruko ubojstvo 26. travnja u šibenskom prigradskom naselju Brodarici.

Kako neslužbeno doznajemo iz bolničkih izvora, unatoč teškim ozljedama glave i mozga, Luketa se probudio iz kome, drži oči otvorene i pogledima prati i reagira na pokrete liječnika, no još ne može govoriti. Više nije na respiratoru i samostalno diše. Prema našem izvoru, Luketi je teško ozlijeđena jedna strana mozga, dok je druga neoštećena, pa liječnici ne isključuju mogućnost njegova oporavka do stanja komunikacije, razaznavanja i prisjećanja.

Podsjetimo, osam sati nakon počinjenog zločina, Luketa je tijekom pregovora s policijskim specijalcima pokušao samoubojstvo, pucajući iz pištolja u usnu šupljinu.

Tijekom svog sumanutog pohoda 26. travnja oko 16,35 sati Luketa je hicima iz pištolja ubio u njihovoj obiteljskoj kući supružnike Milku (70) i Hakiju Keranović (74), te u automobilu ispred kuće Ivana Bajića (65), kućnog prijatelja obitelji Keranović. Prethodno je Luketa pucao u Kemala Keranovića (51), sina ubijenih, ali ga je promašio. Motiv ovog stravičnog zločina bio je nevraćeni novac u iznosu od 410 tisuće eura koji je prije četiri godine Luketa pozajmio Kemalu Keranoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:26