UŽAS U LAZAMA

Trojica pijanih mladića traktorom sletjeli u kanal: ‘Najstariji je teško ozlijeđen, najpijaniji kazneno prijavljen‘

Kažnjen će biti i vlasnik traktora jer je radni stroj dao na upravljanje osobi bez vozačke

ilustracija
 

 Nikola Vilic/Cropix

Trojica mlađih punoljetnika proživjela su pravu kalvariju kada su se u nedjeljno rano jutro, točnije pred zoru, odlučili voziti na traktoru u Lazama nadomak Nove Gradiške.

Dojavu o užasu policija je zaprimila oko 4.10 sati te su kroz istraživanje utvrdili da je traktorom upravljao 18-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, dok su se u traktoru nalazila dvojica putnika starih 19 i 20 godina.

U razgovoru s mladićima policajci su otkrili i da je potom 19-godišnjak u jednom trenutku uhvatio za volan te naglo skrenuo ulijevo pa se traktor prevrnuo. Po dolasku na mjesto nesreće nije dugo trebalo da policajci utvrde da pred sobom imaju trojicu alkoholiziranih mladića. Ponudili su im alkotest koji su odmah pali.

Najviše je napuhao 19-godišnjak kojem je izmjereno 1,5 promila, zatim je 20-godišnjak napuhao 1,35 promila, a 18-godišnjak je bio ‘najtrezniji‘ sa ‘samo‘ 1,25 promila.

Posljedice ove nesreće? Najstariji je završio vozilom Hitne pomoći u bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, a najpijaniji, dakle, 19-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Ni najmlađi nije prošao lišo.

Njega je sustigao optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a ispaštat će i vlasnik traktora, 44-godišnjak, protiv kojeg je policija podnijela prekršajni nalog jer je dao na upravljanje radni stroj osobi koja nema položeno za tu kategoriju vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 16:27