CRNI VIKEND

Tri motociklističke nesreće u Istri tijekom vikenda: Jedan muškarac poginuo, dvojica teško ozlijeđena

Policija poziva vozače da vode računa o svojoj sigurnosti, voze propisanim brzinama i obavezno koriste zaštitnu kacigu

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Jedan je motociklist poginuo u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju ujutro dogodila na državnoj cesti između Barbana i Mosta Raše, a dvojica motociklista teško su ozlijeđena u subotnjim nesrećama na istarskim prometnicama, izvijestila je istarska policija.

Okolnosti nesreće koja se dogodila u nedjelju oko 8,30 sati, a u kojoj je poginuo motociklist, još se utvrđuju. Zbog očevida, zatvorena je dionica državne ceste Barban-Most Raša te se promet odvija zaobilaznim pravcima Barban-Žminj-Istarski ipsilon-Vozilići-Labin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu poslijepodne na području Buja, jedna je osoba teško ozlijeđena kada je 38-godišnjak vozeći motocikl pulske registracije u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu stranu kolnika te pao na kolnik.

Ozlijeđeni muškarac je helikopterom hitne medicinske pomoći prevezen u riječku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Policija je u nedjelju, nešto prije 5 sati, zaprimila dojavu da je kod Parka Olge Ban u Poreču pao motociklist. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u riječku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Policijski službenici na mjestu događaja obavljanju očevid i utvrđuju sve okolnosti događaja.

Policija poziva vozače mopeda i motocikala da vode računa o svojoj sigurnosti, da voze propisanim brzinama i da obavezno koriste zaštitnu kacigu, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju prometnih nesreća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 15:47