NASILJE NAD DJETETOM

TRGOVKINJA IZ OSIJEKA IDE U ZATVOR JER JE KĆERI (7) IZBILA ZUBIĆ Curica je plakala, a mama urlala: 'Što se dereš, ne može toliko boljeti!'

 istock

Kad je odlučila udariti svoju sedmogodišnju kćerkicu i dati joj šamar, 26-godišnja trgovkinja Antonija L. iz okolice Osijeka nije ni slutila da će imati posla s policijom i Državnim odvjetništvom koje je u konačnici protiv nje podignulo i optužnicu jer je djetetu, zapravo, izbila zub!

Događaj se zbio 15. rujna oko 12.30 sati u obiteljskoj kući Antonijinih roditelja. Osječko tužiteljstvo uvjereno je da je Antonija, iako svjesna da svom djetetu ne smije nanositi fizičku i psihičku bol, odlučila curici snažno opaliti šamar. Od majčina udarca školarki je izbijen gornji mliječni zub, a potekla joj je krv iz nosa i usta. Na curičine suze majka je nervozno uzvratila riječima: “Ne deri se! To ne može toliko boljeti!”. Pritom ju je, tvrdi tužiteljstvo, majka uvjeravala da je sama naletjela na njezinu šaku. Svemu je svjedočila i Antonijina sestra koja je dala iskaz, za koji, pak, Antonija tvrdi da nije istinit nego da je “krivo optužena zbog loših odnosa u svojoj obitelji i netrpeljivosti, posebice u odnosu na njezinu sestru”.

“Događaj je kod sedmogodišnje djevojčice izazvao strah i uznemirenost jer je ugrožen njezin pravilan rast i razvoj. Kao roditelj zlostavila je dijete nanijevši mu tjelesne ozljede pa je počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava”, piše u optužnici.

Za mladu majku očito “kratkog fitilja” državno odvjetništvo traži jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje s obzirom na to da do sada nikada nije kazneno evidentirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:08