STRAVIČNA TRAGEDIJA

TRAŽE KAZNU ZA MAJKU KOJA JE OTROVALA SVOJU BEBU Riječanka optužena za teško ubojstvo kćeri

 Marin Aničić / Novi List

RIJEKA - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Riječanke Zrinke Babić (35) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva.

Nju se tereti da je od 28. do 29. listopada 2013. u stanu u kojem prebiva u Rijeci, usmrtila svoju dvogodišnju kćer davanjem veće količine raznih lijekova te stavljanjem pod vodu.

Kako navode u ŽDO, u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Ubojstvo koje je šokiralo Rijeku dogodilo se u stanu Zrinkinih roditelja u neboderu u Cavtatskoj ulici u riječkom kvartu Turnić, gdje je Zrinka živjela sa svojom kćerkicom.

Ona je pozvala Hitnu pomoć koja je pronašla mrtvu djevojčicu i u trenutku njihovog dolaska dijete je bilo mrtvo već 20-ak sati, a majka je bila vidno rastrojena te je kasnije smještena na psihijatriju.

Zrinkini roditelji bili su u vrijeme ubojstva van Rijeke povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih pa je majka s kćerkom nekoliko dana boravila sama.

Njeni su roditelji i inače često izbivali, boraveći u vikendici, a vanbračni suprug, otac djeteta, bio je na liječenju od ovisnosti o alkoholu i drogama.

Uz ovaj slučaj vezuje se propust riječkog Centra za socijalnu skrb koji je u dva navrata intervenirao u ovoj obitelji, ali zaključeno je da nije bilo razloga za oduzimanje djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:54