NEPOZNAT MOTIV

Tragičan kraj uglednog glinskog profesora: Ubila ga nožem nevjenčana supruga

Sisak, 141110.Istraznom sucu zupanijskog suda u Sisku u nedjelju prijepodne privedena je Nena Kauguri iz Gline, osumnjicena da je ubila svojeg nevjencanog supruga Zeljka Badovinca iz Gline. Ona je policiji priznala da je nozem ispod pazuha ubola svojeg supruga u cetvrtak 11. studenoga navecer. Badovinac je umro u sisackoj bolnici. Zena je policiji najprije tvrdila da se Badovinac sam ozlijedio jer je razbio staklena vrata.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

GLINA - U nedjelju u 10 sati dvojica glinskih policajaca istražnom sucu Županijskog suda u Sisku priveli su Nenu Kaugari, s kaznenom prijavom zbog ubojstva njenog nevjenčanog supruga Željka Badovinca (56). Zločin se dogodio u četvrtak predvečer, u obiteljskoj kući uglednog glinskog srednjoškolskog profesora Željka Badovinca, na Trgu bana Josipa Jelačića u središtu Gline.

Nevjenčana supruga prof. Badovinca, Nena Kaugari, pozvala je u četvrtak predvečer hitnu pomoć jer je njen suprug zadobio teške ozljede kada se okliznuo, prošao kroz staklo na vratima i da jako krvari. Iste večeri Badovinac je umor u sisačkoj bolnici, a Glinom su krenule glasine da je netko tijekom svađe ili fizičkog obračuna gurnuo Badovinca prema staklenim vratima i on ih je tijelom razbio i zadobio ozljede od kojih je iskrvario.

U to vrijeme u kući su bili ubijeni profesor, nejgova nevjenčana supruga Nena i dvojica njenih sinova. Policija je utvrdila da je riječ o nasilnoj smrti, te su privedeni Nena Kaugari i njena dva sina. Iako su u prvi mah svi negirali da su usmrtili profesora, tijekom subote, kada nije prošla na poligrafu, Nena je priznala da je svojeg nevjenčanog supruga Željka Badovinca ubola nožem ispod pazuha, te da je na smrt iskravirio od te rane, a ne od prolaska kroz staklena vrata. Žena je, kako doznajemo, policiji pokazala gdje je sakrila kuhinjski nož kojim je počinila ubojstvo.

Kuća u kojoj se dogodila nasilna smrt, Badovinac je naslijedio od majke, s kojom nije bio u dobrim odnosima upravo zbog njegove veze s Nenom Kaugari. Mama je zamjerala sinu što živi s Romkinjom koja ima dvoje djece. Kada je majka umrla, Badovinac i nevjenčana supruga su počeli živjeti u njenoj kući.

U glinskoj srednjoj školi prof. Badovinac predavao je etiku i latinski jezik, a prije rata radio je kao profesor u Zagrebu. U Glini je bio društveno vrlo angažiran. Uutemeljitelj Društva naša djeca Glina, te glinskog altetskog i rukometnog kluba. Bio je vrlo aktivan u edukaciji o zaštiti od mina, a objavio je četiri knjige o Glini i glinskom kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 20:39