UŽAS KOD KOPRIVNICE

Tragedija u šljunčari: Radnika prignječila konstrukcija teška devet tona

Očajni kolege nemoćno su pratili događaj, o svemu obavijestili hitnu pomoć, policiju i vatrogasce, no pomoći više nije bilo
 Marko Murković / Podravski list / CROPIX

BOTOVO - Mladen Petrović (50) iz Drnja poginuo je jutros na šljunčari Nexe grupe u Botovu kod Koprivnice. Na njega se prilikom obavljanja radova srušila željezna konstrukcija teška oko devet tona. Nesretni je radnik preminuo na mjestu. Očajni kolege nemoćno su pratili događaj, o svemu obavijestili hitnu pomoć, policiju i vatrogasce, no pomoći više nije bilo.

- Radnik nije imao zaštitnu opremu, no u ovom slučaju ne bi mu pomoglo nikakvo odijelo ni kaciga, ipak je to devet tona - kazao je Slavko Lakuš, zamjenik zapovjednika koprivničke Javne vatrogasne postrojbe.

Krunoslav Đurkan, direktor šljunčare, nije bio raspoložen za razgovor te je samo kratko istaknuo kako zasad ne može ništa komentirati jer ne zna što se dogodilo. Više o svemu moći će kazati nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Mladenovi kolege su u šoku i nevjerici promatrali policijski očevid još ne vjerujući da su izgubili najdražeg kolegu. Šef Mario kazao je kako nitko ne zna na koji se način dogodila tragedija i kako je do nje došlo. Jedini zaključak je da je vjerojatno popustila metalna konstrukcija silosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:41