ČEKA SE OČEVID

Tragedija u Novoj Gradiški: Radnika na kolodvoru ubila struja

Koprivnica, 280110.Tridesetgodisnjak iz Starigrada pregledavajuci naponski vod medjunarodnog putnickog vlaka prezivo je udar struje 24000 volti na zeljeznickom kolodvoru u Koprivnici.Na slici: Ilustracija koprivnicki zeljeznicki kolodvor.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
 Nikola Wolf / Podravski list / C

Radnika kooperantske tvrtke Hrvatskih željeznica, 34-godišnjaka s vinkovačkog područja, jutros je oko 9 sati ubila struja na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški. Zaposlenika tvrtke koja za HŽ obavlja radove održavanja smrtno je stradao prilikom rada na održavanju kontaktne mreže na željezničkom kolodvoru.

Trenutno se na mjestu nesreće nalazi policija koja obavlja očevid kojim će biti utvrđeno zbog čega je 34-godišnjak smrtno stradao, a zajedno s policijom na željeznički kolodvor su stigli i inspektori zaštite na radu i državna odvjetnica. Nakon očevida bit će utvrđeno zbog čega struja iz mreže nije bila isključena.

- Petpostavlja se da je radnih smrno stradao zbog poslijedica strujnog udara, no tek će očevid pokazati zašto je uopće došlo do strujnog udara - rekli su nam iz policijske postave Nova Gradiška.

HŽ Holding putem priopćenja izrazio sućut obitelji poginulog radnika

"Dana 26.07.2012. u 8.40 sati u kolodvoru Nova Gradiška, prilikom izvođenja radova na bojanju portala stupova kontaktne mreže uslijed udara struje usmrćen je 34-godišnji radnik tvrtke kćeri POSIT d.o.o.

Očevid obavljaju policijski službenici PU brodsko-posavske PP Nova Gradiška i inspektor zaštite na radu iz Slavonskog Broda. Uz djelatnike MUP-a internu će istragu provesti istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture te utvrditi okolnosti nesretnoga slučaja.

Uprave društava u sklopu HŽ-ova holdinga izražavaju iskrenu sućut obitelji poginulog radnika", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:22