JEDNA OSOBA POGINULA

TRAGEDIJA NA ISTOKU ZAGREBA 'Taman je ušao na vrata, eksplozija ga je izbacila van'

Život je izgubio vlasnik kuće, dok je njegov sin zadobio opekline i nalazi se u bolnici
 Goran Mehkek / CROPIX

Stravična eksplozija odjeknula je u četvrtak u 15,56 sati istočnim dijelom Zagreba, točnije na I.Resniku u kući obitelji Omerčić, a u kojoj je život izgubio vlasnik kuće Bule, inače invalid u kolicima, dok je njegov sin Jasmin zadobio opekotine i trenutno se nalazi u Klinici za traumatologiju. Eksploziji koja je izbila prozore na obiteljskoj kući i koja je uzrokovala vatrenu stihiju 'kumovala' je, prema informacijama koje su se mogle čuti na mjestu događaja, najvjerojatnije plinska boca.

- Začula se stravična detonacija. Zatreslo se i čuo se lom stakala, a ubrzo i sirene. Susjedu nažalost nije bilo pomoći. Sin Jasmin je taman ušao na vrata, ali ga je eksplozija doslovce odbacila napolje. Pokušavao je doći do oca kroz prozor kuće no izbio je požar i dim je bio posvuda pa se na kraju i on sam opekao. Krenuo je kružiti oko kuće misleći da će uspjeti ući unutra, ali vatra je sukljala i nije uspio spasiti oca. Jadni ljudi. Vlasnik kuće je u ranim 60-im godinama i život ga nije mazio. Ne tako davno jedva je preživio moždani udar koji ga je prikovao za invalidska kolica - ispričao nam je kratko jedan od susjeda zagrebačkog I.Resnika istaknuvši kako je tragedija još većih razmjera izbjegnuta pet minuta prije eksplozije jer je Jasmin svoje dijete taman odvezao kod supruge. Susjedi su još spomenuli kako "nije lako bilo imati sina koji mu je svojim ponašanjem redovito kvario svakodnevicu." Naime, sinu tragično stradalog vlasnika kuće jedini je prijatelj, kažu susjedi, bio alkohol i koji je do te mjere zavladao njihovim životima da je, pojašnjavaju još, iz kuće svojedobno bio istjerao suprugu i djecu.

- Otprilike tri mjeseca je proveo iza zatvorskih rešetaka, međutim, vratio se na svoje i živi po starom. Obilazi sajmove i prodaje stare stvari poput motorki, raznog alata... Nije ta obitelj dugo u našoj ulici. Tek nekoliko godina. I kuća im je još uvijek bila u izgradnji - zaključio je susjed iz I.Resnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:39