TIJELO PRONAŠAO SIN

Tragedija kod Siska: Vlasnika farme ubio bik, na isti način je prije pola stoljeća poginuo i njegov djed!

Mrtvo tijelo s vidljivim teškim ozljedama po cijelom tijelu pronašao je njegov sin
 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Tragedija u obitelji Tečec iz Donje Jelenske kbr. 42. Glavu obitelji, Ivana Tečeca (66), u ponedjeljak 5. rujna popodne ubio je jednogodišnji bik, mlada životinja koju je kupio ovog proljeća za potrebe svoje farme. Njegovo mrtvo tijelo, s vidljivim teškim ozljedama po cijelom tijelu pronašao je njegov sin Siniša (38).

Pošao je tražiti oca kojeg dugo nije bilo s pašnjaka, kamo je otišao pogledati je li sve u redu s jednom kravom koja se toga dana trebala oteliti. Od tragične slike koju je zatekao, mrtvog oca kako leži na leđima sav u krvi, Siniša ni jučer nije mogao doći k sebi. Da tragedija bude još i veća, Ivanovog djeda također je ubio vlastiti bik.

- Tata je često bratu Siniši govorio da se čuva bika, jer on može biti vrlo opasan. Eto, na kraju je on sam nastradao baš kao i njegov djed, ispričao nam je stariji Ivanov sin, Josip Tečec (41).

Pitamo ga što će biti sa životinjom koja mu je ubila oca. - A što je životinja kriva, životinja je životinja, ona djeluje prema instinktu. Izdovojili smo bika van stada, i sada je na desetodnevnom promatranju. U tome ćemo roku vidjeti ima li bik bjesnoću ili neku drugu bolest, te da li je agresivan. Čudno je da je napao oca koji je stalno sa stadom, jer je riječ o vrlo mladom biku, koji još nije spreman za rasplod, rekao nam je Josip Teči.

Policija je na mjestu nesreće obavila očevid, a mrtvo tijelo Ivana Tečeca prevezeno je u sisačku bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se sa sigurnošću utvrdio uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 03:33