OTPRIJE POZNAT POLICIJI

TINEJDŽER ZAPALIO ŠKOLU U ZAPREŠIĆU Vandal odradio temeljitu premetačinu zbornice, demolirao aparat za kavu i ukrao 10 kuna i laptop

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Dva i pol mjeseca nakon što je zapaljen dio unutrašnjosti OŠ Ljudevita Gaja u Gajevoj ulici u Zaprešiću, kriminalisti su uhitili 18-godišnjeg vandala B.H. Osim za podmetanje požara i pričinjenu štetu od preko 200.000 kuna, tereti ga se i za provalu u skladište Plodina.

Zaprešički policajci provedenom kriminalističkom obradom utvrdili su da je 18-godišnji lopov 5. rujna oko pet sati provalio u školu iz koje je, nakon temeljite premetačine zbornice i nekoliko ureda, ukrao laptop.

No to mu nije bilo dovoljno pa se okomio i na automat za kavu iz kojeg je ukrao desetak kuna u kovanicama.

Ne bi li dodatno začinio svoj lopovluk, a očito i zametnuo tragove, zapalio je papir pa se vatrena stihija proširila na kabinet profesora tjelesne kulture i svlačionice u sklopu sportske dvorane.

Policija je također utvrdila da je piroman s četiri godine starijim prijateljem u noći s 13. na 14. studenoga provalio u Plodine u Starčevićevoj ulici u Zaprešiću. Iz skladišta su ukrali povratnu ambalažu, koju su naknadno preprodavali okolnim trgovačkim centrima. Plodinama su pričinili 1700 kuna štete.

Dvojac je zaradio posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak, inače dobro poznat policiji po imovinskim deliktima, predan je u ruke pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:21