DALEKO OD OČIJU

Tajna garaže u zagrebačkom Trnju: pas za detekciju nešto je nanjušio, policajci su unutra imali što vidjeti...

Osim što će se švercer duhana suočiti s kaznenom prijavom za nedozvoljenu trgovinu, prijeti mu i naplata 18.196 eura trošarina

zaplijena cigareta na Trnju

 Carinska Uprava/

Kad je shvatio da će policija i carinici zaviriti u njegov tajni duhanski svijet koji je od očiju javnosti skrivao u unajmljenoj garaži na zagrebačkom Trnju, 61-godišnjem Zagrepčaninu se u utorak popodne srušio svijet. Uhićen je i kazneno prijavljen za nedozvoljenu trgovinu, a kroz istraživanje se otkrilo da je od neutvrđenog dana pa do početka lipnja ove godine s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi od zasad nepoznate osobe kupio veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana raznih marki. I cilj mu je bio sve to ilegalno prodavati na domaćem tržištu unatoč tome što su prodaja i promet navedenih proizvoda zabranjeni na teritoriju Lijepe Naše sukladno Zakonu o trošarinama.

image

zaplijena cigareta na Trnju

Carinska Uprava/

Pretragom garaže na Trnju na temelju sudskog naloga i uz pomoć službenog psa za detekciju, carinici i policajci pronašli su ukupno 49.060 komada cigareta bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, i to raznih marki od Regine i Oscara, preko Marlbora Gold i Merylina, do Desantica Fasta i Manchestera, ali su oduzeli i 93,90 kilograma sitno rezanog duhana. Cigarete su bile u štekama kojih je, kažu iz policije, bilo 244. Osim duhanskih proizvoda koje je prodavao na različite načine, pa i po tržnicama, policija je tijekom istraživanja od 61-godišnjaka oduzela i novac za koji sumnjaju na to da potječe od preprodaje cigareta i sitno rezanog duhana.

image

zaplijena cigareta na Trnju

Carinska Uprava/

Iz Carinske uprave pak kažu da je osim kaznene prijave zbog nedozvoljene trgovine Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, s njihove strane podnesen i zahtjev za naplatu 18.196 eura trošarine Područnom carinskom uredu Zagreb.

Na kraju je osumnjičeni 61-godišnjak uz posebno izvješće tužiteljstvu predan pritvorskom nadzorniku, te je u pritvoru i prenoćio. Je li u toj trgovini duhanskim proizvodima bio sam ili je imao pomagače, nije poznato.

image

zaplijena cigareta na Trnju

Carinska Uprava/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 17:12