PREVARA

SURADNIK MARINE LOVRIĆ MERZEL NA STUPU SRAMA Izmislio je diplomu, pa čak i školu koju je završio, sada će vraćati bogatstvo!

ŽUC smatra da ju je njezin bivši ravnatelj prevario da ima višu stručnu spremu, zbog čega je imenovan ravnateljem. Tužbu je podnijela i Županija, jer je i nju doveo u zabludu prigodom zapošljavanja u Upravnom odjelu za infrastrukturu, a potom i u kabinetu bivše županice
 Mate Piškor / Cropix

Nakon što je otkriveno da je izmislio diplomu, pa čak i školu koju je navodno završio, te je krajem srpnja smijenjen s mjesta ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC), protiv Željka Marjanovića, svojedobno najbližeg suradnika bivše županice Marine Lovrić Merzel, Sisačko-moslavačka županija i ŽUC podnijele su tužbe radi naknade štete.

ŽUC smatra da ju je njezin bivši ravnatelj prevario, odnosno doveo u zabludu da ima višu stručnu spremu, zbog čega je 19. ožujka 2012. godine imenovan za v.d. ravnatelja, a 6. srpnja iste godine ravnateljem. Konkretna šteta koju je, prema tužbi, pretrpio ŽUC iznosi 1,3 milijun kuna na ime plaća ravnatelja, te još 642 tisuće kunu zbog nezakonitog korištenja službene Toyote Avensis.

Tužbu zbog naknade štete protiv Marjanovića je podnijela i Županija, jer je i nju doveo u zabludu tvrdeći da ima višu stručnu spremu prigodom zapošljavanja u Upravnom odjelu za infrastrukturu, a potom i u kabinetu bivše županice. Županija u tužbi tvrdi da je prevarena, te da je Marjanović nezakonito primio 357.817,59 kuna na ime plaća u razdoblju od 28. rujna 2009. do 19. ožujka 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:25