NAVIJAČI U GRČKOJ

Sud prekinuo postupak izručenja BBB-a i pustio ga na slobodu, vrlo vjerojatno će biti odbijeni i ostali zahtjevi Grčke

Utvrđeno je da Benjamin S. u Hrvatskoj trenutno okrivljen u čak 5 kaznenih postupaka te je postupak protiv njega prekinut dok se ostali postupci ne dovrše

Uhićeni navijači u Ateni

 Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što je zagrebački županijski sud prošloga tjedna donio odluku o prekidu postupka izručenja Grčkoj za pripadnika BBB-a Maria B. zbog činjenice da se u RH protiv njega vode drugi kazneni postupci, jutros je identičnu odluku za drugoga traženoga BBB-a donio županijski sud u Velikoj Gorici.

Utvrđeno je da Benjamin S. u Hrvatskoj trenutno okrivljen u čak 5 kaznenih postupaka te je postupak protiv njega prekinut dok se ti postupci ne dovrše, doznajemo s velikogoričkoga suda. Također, sud je, nakon odluke o prekidu, ukinuo i ekstradicijski pritvor Benjaminu S. te će on biti pušten na slobodu.

Trenutno niti za jednoga od ukupno 11 navijača Dinama koje Grčka traži zbog nereda iz kolovoza u Ateni, nije donesena niti nepravomoćna odluka o izručenju, odnosno predaji. Postupci u odnosu na dvojicu su prekinuti zbog toga jer oni u RH imaju kaznene postupke koji su u tijeku.

U odnosu na Ivana P. koji pak druge postupke nema, otkriveno je kako je grčki Europski uhidbeni nalog nepotpun te su zatražene dopune. Budući da je riječ o identičnim, nepotpunim, nalozima za sve tražene navijače, za očekivati je da će i ostali hrvatski sudovi, barem zasad, odbiti i ostale naloge kojima Grčka traži navijače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:04