DIVLJACI OKO NAS

STRAVIČAN NAPAD U VARAŽDINU Otac pretučenog mladića objavio fotografiju, mlatila ga čak petorica

 Facebook/Bojan Lukman

Ovo je moj sin Vedran. U noći 20. kolovoza oko tri sata vraćao se kući sa svojom prijateljicom. Kod Kauflanda u Varaždinu zaustavili su ih petorica pripadnika romske nacionalne manjine. Tražili su ga da im da mobitel i novčanik. Nakon što je to odbio ostavili su mu uspomenu koju vidite na slici.

To je vjerojatno iz zahvalnosti za sve što odvajamo za Rome, za njihovu socijalizaciju, uključivanje u društvo, školovanje, stanovanje, infrastrukturu i razne potpore...- objavio je na svom Facebook profilu Bojan Lukman iz Varaždina, piše emedjimurje.hr. Nesretni mladić je, nažalost, jedan u nizu koji je stradao bez ikakvog povoda.

Podsjetimo, nedavno je A.B. (20) iz Malog Mihaljevca brutalno pretučen u centru Čakovca. Ogorčeni Vedranov otac rekao je kako mu nije cilj širiti mržnju niti strah, međutim, smatra da se previše takvih stvari događa u našem kraju a o svemu se šuti.

- Zar trebamo strahovati u vlastitim sredinama? Sin je prije dva mjeseca bio na operaciji preponskog bruha, ugrađena mu je mrežica i ima rez veći od 15 cm. Još uvijek se oporavlja i ne smije fizički raditi niti se naprezati. U obrani je jedino pokušavao zaštiti mjesto reza koje je još uvijek bolno. Nije uzvratio jer nije ni mogao.

Napadnut je samo zato jer nije želio dati napadačima svoj mobitel i novčanik. Srećom da prijetljici s kojom se vraćao kući nisu ništa učinili. Sin ima šivano lice, arkadu, glavu, pun je hematoma, masnica, naotečene su mu usne, teško jede, a o psihičkom stanju ne mogu suditi – ispričao je Bojan.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji koja je, prema Bojanovim riječima pronašla i uhitila počinitelje među kojima je i jedan maloljetnik.

- Dalje je sve u rukama zakona. Eto, ovo su u policiji jako dobro i profesionalno odradili i treba im čestitati.

Samo bi trebalo više raditi na spriječavanju takvih stvari – kaže Bojan smatrajući da o tome ne treba šutjeti jer je bez ikakvog povoda ovaj put stradao mladi čovjek kojemu su napadači unakazili lice, a sutra možda slična sudbina čeka već nekoga drugoga, piše emedjimurje.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:58