TRGOVANJE LJUDIMA

STRAVA U ZAGREBU Maloljetniku za par tisuća eura prodali kćer (15), on ju zatočio i silovao

Kupci su 15-godišnju djevojku prisiljavali na rad, držali zatočenu, oduzeli joj domovnicu i prisiljavali na spolni odnos
 Dorian Horvat/CROPIX

ZAGREB - 'Molim vas pomozite mi! Zatočili su me i silovali' - zavapila je 9. studenoga po utrčavanju u vlak na zaprešičkom području 15-godišnja tinejdžerica dok je bježala od svojih "kupaca" koji su za njom jurišali.

Ona je tog dana iskoristila trenutak nepažnje ukućana koji su ju doslovce kupili. Iskočila je kroz kuhinjski prozor na slobodu.

Otrčala je do željezničke stanice bježeći pred 17-godišnjim ženikom koji ju je, prema navodima prijave, dan ranije silovao.

Djevojci su pružene sve vrste pomoći, institucije su se digle na noge, a policija je uhitila i privela na obradu njezine roditelje, te nesuđenog svekra, svekrvu, ali i ženika.

Sumnjiči ih se za trgovanje ljudima, dok se maloljetnog ženika tereti i za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina te za spolni odnošaj bez pristanka.

Agonija po 15-godišnjakinju startala je sredinom svibnja u Novskoj kada su njezini roditelji za nekoliko tisuća eura dogovorili njezinu prodaju.

Mladić star 17 godina odabrao ju je po izgledu nakon čega su roditelji mladića 30. kolovoza došli po "ropkinju", ostavili novac i odveli ju u obiteljsku kuću na području Zaprešića.

- Uzeli su mi rodni list i domovnicu. Nisu me puštali nikuda. Stalno sam bila pod njihovim nadzorom. Prisiljavali su me na težak fizički rad bez prekida i odmora. Nisam se željela seksati, ali 17-godišnjak je ustrajao na spolnom odnosu. Ponovno me prisilio na seks 8. studenog. Jutro poslije odlučila sam pobjeći i utrčati u vlak - kroz suze je pričala istražiteljima 15-godišnja djevojka.

U međuvremenu su njezine noćne more zadržane u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i utjecaja na svjedoke dok je sudac za mladež 17-godišnjaku odredio mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 22:35