INCIDENT NA KORČULI

Starija žena umrla u vozilu hitne pomoći, njen sin sve porazbijao: ‘Vikao je da će nas pobiti...‘

Muškarac je prijeti medicinskom osoblju, a cijeli slučaj prijavljen je policiji
 Dalmacija Danas

Na otoku Korčuli, u mjestu Čara, prošlog tjedna dogodio se napad na medicinsko osoblje.

Kako je čitatelj ispričao za Dalmaciju Danas, vozilom saniteta iz bolnice u Dubrovniku je prevezena starija žena koja je na putu do svog doma preminula.

Njezin sin je, kada je doznao što se dogodilo, porazbijao vozilo, a medicinskom osoblju ozbiljno prijetio.

- Gospođa iz Čare je bila na umoru, medicinskom osoblju je javljeno da dođu po nju. Trebali su je dovesti u Čaru, kući, ukoliko umre da je obitelji manji trošak, da ne mora obitelj plaćati pogrebna kola. Već je obitelj bila upoznata s cijelom situacijom. Pozvani su i da je dođu vidjeti još jedanput. Vozač i medicinska sestra su išli po nju, ukrcali su je u Dubrovniku i vozili prema Čari. Na samom ulazu u Čaru, žena je preminula i oni su došli do kuće obitelji.

image
Razbijeno sanitetsko vozilo
Dalmacija Danas

Njezin sin, kad je vidio, počeo ih je napadati. Razbio im je auto, vikao je ‘pi*** vam materina, pobit ću vas sada svih’. Krenuo je prema garaži, a onda su neki momci skočili i zaustavili ga. Medicinska sestra je pobjegla, vozač je također bio u strahu. Išli su napraviti najbolje za obitelj, a završilo je tako - ispričao je čitatelj Dalmaciji Danas.

Iz policije su kazali da su zaprimili dojavu zdravstvene djelatnice o neprimjerenom ponašanju 47-godišnjeg člana obitelji starije ženske osobe koja je prethodno preminula u vozilu hitne medicinske pomoći tijekom vožnje prema Čari.

image
Razbijeno sanitetsko vozilo
Dalmacija Danas

Navode i da nadležna zdravstvena institucija nije podnosila dalje prijave protiv 47-godišnjaka jer se njegova obitelj ispričala i obvezala podmiriti troškove oštećenja.

- Iako zdravstveni djelatnici policiji nisu prijavili upućivanje prijetnje od strane spomenutog 47-godišnjaka, javnim smo pogovorom doznali da su prijetnje upućene, poradi čega smo kontaktirali zdravstvene djelatnike i uputili ih o načinu podnošenja kaznene prijave u tom slučaju, međutim do danas takvu prijavu nismo zaprimili - kazali su iz policije Dalmaciji Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:42