VEĆ MU SE SUDI

Stari policijski znanac u novim problemima, poznati odvjetnik mu davao novac da ga ne premlati: ‘Najradije bih te odležao‘

Županijski sud u Splitu, Policijski automobil/Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je novu optužnicu protiv Ante Vučka kojem sude za više teških kaznenih djela u sklopu zločinačke organizacije Željka Rajića. Vučka terete za tri kaznena djela iznude i jedan pokušaj iznude. Na meti mu se našao poznati splitski odvjetnik koji je također bio uključen u postupak protiv Rajićeve zločinačke.

Prema optužnici, Vučak mu je u deset mjeseci izvukao čak 15 tisuća eura, a stvar je konačno pukla kada je zatražio još 10 tisuća, kako prenosi Dalmatinski portal. Scena se odigrala u jednom splitskom kafiću u rujnu prošle godine. Vučak je pozvao odvjetnika da dođe za stol s njegovim prijateljem. Odvalio mu je dvije pljuske i zatražio novac. Zaprijetio je da će inače dobiti po nosu. Slučaj je nakon toga preuzela policija i Vučak je ponovno završio u pritvoru.

Sve je počelo u studenom 2022. kada je odvjetnik primio Vučakovu poruku da je izdao njegovog poznanika i da je ovaj ljut. Poručio mu je da će ga smiriti da ga ne premlati za 4.000 eura. Odvjetnik mu je predao novac.

‘Najradije bih te odležao‘

U travnju 2023. je ispao problem s djevojkom drugog poznanika. Vučak je poručio odvjetniku da je napravio glupost i da bi ga najradije odležao, navodi optužnica. Da ne dođe do ozbiljnijih problema, odvjetnik mu je platio 7.500 eura.

U kolovozu 2023. Vučak je optužio odvjetnika da mu je stvorio neugodnu situaciju s djevojkom. Tražio je i dobio 3.500 eura koje mu je odvjetnik predao u Cisti Velikoj i svom uredu.

U obrani je samo kratko kazao da nije kriv i da nije počinio kaznena djela za koja ga terete. Optužnica još nije stupila na pravnu snagu jer je obrana tražila izdvajanje nekih dokaza iz spisa pa se o tome treba pravomoćno odlučiti.

Danas se trebalo nastaviti sa suđenjem Rajićevoj skupini, no Vučak je bolestan i nije u stanju pohoditi raspravu najmanje mjesec dana pa je došlo do još jedne odgode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 22:38