AKCIJA NA PEŠČENICI

Srbin u Zagrebu ‘pao‘ s gotovo 300.000 tableta: ‘To se može koristiti za izradu droga, mogao je zaraditi‘

U pretresu doma i vozila na Peščenici, kod 27-godišnjeg Srbina pronađeno je 276.800 komada Belbiena te 19.800 tableta Rivotrila

Kod državljanina Srbije pronađena veća količina tableta

 PU Zagrebačka

Kao da prijeti nestašica lijekova pa se 27-godišnji državljanin Srbije u hrvatskoj metropoli odlučio opskrbiti i pritom zaraditi. Njemu su zagrebački policajci pokucali na vrata doma na području Peščenice te u kući i automobilu pronašli gotovo 300 tisuća tableta.

U konačnici je uhićen i kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a zagrebački kriminalisti su otkrili da se posrnuli mladić početkom travnja ogriješio o članak 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Točnije, on je bez prethodnog odobrenja nadležnih tijela nabavio veću količinu tableta Belbien od 10 mg te Rivotrila od 2 mg.

image

Kod državljanina Srbije pronađena veća količina tableta

PU Zagrebačka

- Navedene tablete sadrže tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga te se nalaze na popisu psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, a sve s ciljem da ih stavi u promet odnosno da ih neovlašteno proda i učini dostupnim krajnjim konzumentima droga. Policijski službenici su pretragama doma, drugih prostorija i pokretnih stvari koje koristi osumnjičeni 27-godišnjak pronašli 276.800 komada Belbien tableta od 10 mg te 19,800 tableta Rivotril od 2 mg - kažu iz PU zagrebačke.

Odakle ih je nabavljao i koliko ih je do sada uspio preprodati i zaraditi na taj način, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:02