RASPADNUTI LEŠ

Split: Ubijeni Vinko Višić (67) govorio da mu prijete likvidacijom

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

SPLIT - Vinko Višić (67) čiji je leš u stanju truleži u nedjelju navečer pronađen u stanu u Washingtonovoj ulici na Manušu , ubijen je udarcima tupog predmeta u glavu. Nesretnik je po svemu sudeći ubojicu poznavao i pustio ga u stan. Mrtvo tijelo nesretnika danima je ležalo u tom stanu. Počelo se raspadati. Vrata su bila zaključana.

Pretpostavlja se da ih je nakon zločina za sobom zaključao ubojica. U stan su u nedjelju na poziv zabrinute rodbine koja se nije s Vinkom čula nekoliko dana, intervenirali policija i vatrogasci. Provali su i ušli u stan. Uz neugodan miris, naišli su na nered , ali ne i na tragove borbe. Na stolu su pronađene karte za poker.

Vinko je u tom stanu živio sam. Priča se da je bio socijalni slučaj. U stanu su nađeni sudski spisi i brojne predstavke, a one se, kako neslužbeno doznajemo,odnose upravo na stan u kojem je usmrćen. O problemima s tom nekretninom Višić je pisao i na Facebooku. Najvljivao je kako mu nepoznate osobe prijete zatvorom, ludnicom, likvidacijom... Imao je i svoju grupu na Facebooku s naslovom "Hrvatska sadašnjost, prošlost i budućnost“.

Tu je pisao o nekakvom sporu koji traje duže vrijeme s njegovim stanom kojeg mu žele oduzeti. Među ostalim pisao je kako mu je cilj osloboditi hrvatske generale i povezati se s Hrvatima u inozemstvu. Njegovo nepojavljivanje na Facebooku primjetili su i oni koji su s njim komunicirali. Tako se jedan Belgijanac s kojim je Vinko kontaktirao zabrinuo zašto se više ne javlja. Pitao je zna li itko išta o njemu?

Nasilna Vinkova smrt pokrenula je i priče kako je imao problema s kockom. Policija nastavlja očevid u Washingonovoj. Još ne izlazi s informacijama, ali neslužbenno saznajemo da indicije oko mogućeg počinitelja ovog zločina postoje.

Prisjetimo, ubojstvo u stanu kojem su potom zaključana vrata, dogodilo se početkom godine u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Ubijena je 74-godišnja Ana Vuković, a za taj okrutni zločin optužen je njen sin Damir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:26