POZADINA NAPADA

Splićaninu bačena bomba u stan: 'To je poruka jer sam dobio bitku s kladionicom i duguju mi 3 milijuna kuna'

Split, 221112.Splitska policija pokusava doznati tko je sinoc u prizemni stan Gojka K. na adresi Put Skalica 25 kroz otvoreni prozor ubacio rucnu bombu M75.Do eksplozije nije doslo jer bomba nije imala upaljac.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

Policija još nikoga nije uhitila nakon što je u srijedu oko 20.40 nepoznata osoba ubacila ručnu bombu u stan 72-godišnjeg Gojka K. na splitskom predjelu Skalice. U pitanju je ručna bomba M-75 bez upaljača, zvana “kinder jaje”, a bačena je kroz poluotvoreni prozor u prizemlju zgrade na Putu Skalica 25, piše Slobodna Dalmacija.

U vrijeme kad je bomba uletjela u stan, u njemu su bili 72-godišnji vlasnik stana Gojko K. i njegova supruga Ana (66) te dvojica njihovih sinova, Damir (46) i Vedran (38). Nitko od njih nije ozlijeđen, ali je vlasnik stana od šoka pao s trosjeda.

Policija ne želi govoriti o motivima ovog napada dok slučaj ne razriješi, ali smo na mjestu događaja u razgovoru s najmlađim članom obitelji, Vedranom, doznali da nije u pitanju susjedska svađa, kako su izvještavali mediji.

− Nakon punih sedam godina sudovanja, pravomoćnom presudom zagrebačkog suda presuđeno je da mi kladionica (podaci poznati redakciji, op.a) mora isplatiti iznos od oko tri milijuna kuna. Osim dobitka, koji su svih ovih godina negirali, tu su i pripadajuće kamate − rekao je Vedran za Slobodnu Dalmaciju.

On je sa svojim sumnjama također upoznao policiju koja je s njim obavila razgovor nakon što mu je u stan doletjela, srećom, neispravna bomba. Vedran nije jedini koji je zbog jednog “tiketa” svojedobno tužio poznatu kladionicu.

Tu su još dva njegova prijatelja koji su zajedno s njim skupili novac za uplatu listića na kojemu je bilo 10 automobilističkih događaja. Svi su im događaji prošli, a oni su dobili pozamašan iznos, no mi nismo uspjeli doznati koliki.

Nakon što su im u kladionici odbili isplatiti dobitak, njih trojica angažirala su odvjetnika koji je sedam godina vodio parnicu, koja je na kraju u veljači ove godine okončana pozitivno za tužitelje. Nitko od njih trojice ipak još nije dobio ni kunu jer je kladionica u međuvremenu poduzela dodatne pravne radnje koje su dovele do toga da im novac još nije isplaćen.

− Vedranu je u stan bačena neispravna bomba, a njegov prijatelj, koji je s njim svojedobno podnio tužbu protiv te kladionice zbog neisplate dobitka, napadnut je u rujnu na splitskom predjelu Plokite. Udaren je dva puta montiračem. Sada se ovo dogodilo Vedranu, pa sami zaključite što bi moglo biti u pitanju − rekao je Slobodnoj policijski izvor.

Iako se stan u koji je doletjela bomba nalazi u prizemlju, “bombaš” je, nakon što je “poslao poruku”, uspio nestati bez traga.

− Pa to nije učinio netko tko ne zna posao − kaže Vedran, kojemu je žao što se njegova obitelj našla na meti napada iako nema nikakve veze s njegovom pravnom bitkom.

Upitali smo Vedrana kako to da o svojoj tužbi protiv kladionice i dobitku tri milijuna kuna nisu ranije obavijestili javnost.

− Nas trojica nismo htjeli nikakvu slavu, nego samo svoj legalno zarađeni dobitak. Na potezu je policija, koja će istražiti tko stoji iza ovih gangsterskih metoda zastrašivanja i imaju li uopće veze s kladionicom, na što sumnjaju stanari splitske zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:22